Царско село изненада Левски на "Герена"

19:43
Царско село изненада Левски на "Герена"

Левски загуби от Царско село с 0:1 на стадион "Георги Аспарухов" в мач от третия кръг на efbet Лига. Божидар Васев беше точен в 45-ата минута, а малко преди това Найджъл Робърта се контузи и напусна терена.

 

Двубоят стартира с натиск на "сините", но въпреки това първата опасност беше пред вратата на Михайлов. След грешка на Даске обаче Васев стреля извън вратата. Това се случи в седмата минута. В 12-ата минута страхотен пробив на Паулиньо завърши с пропуск. Бразилецът размина защитата на гостите, но останал сам срещу Пласид стреля много лошо извън вратата. Минута по-късно Здравко Димитров също пропусна. Илия Юруков с хубав финт се освободи от защитата и подаде към крилото, който стреля с мощен удар в главата на Родригес. Защитникът дори имаше нужда да получи лекарска помощ.

 

Постепенно играта се изравни, а в 35-ата минута Робърта беше спрян от Пласид след подаване на Спиерингс. Таранът на "сините" обаче получи травма и бе заменен от Мартин Петков в 40-ата минута. Така проблемите за домакините станаха още по-сериозни, а в последната атака от първата част завърши с исторически гол за Царско село във вратата на Левски

 

Ивайло Марков центрира на далечната греда, където Стаматов и Даске не се ориентираха, а връхлитащият Божидар Васев с глава матира Ники Михайлов. Това е първо попадение за клуба на Стойне Манолов в историята срещу Левски.


Левски започна по-активно втората част в търсене на попадение. В 52-вата минута пред „сините“ се откри чудесна възможност да контраатакуват. Мартин Петков бе изведен в предни позиции. Атакуващите футболисти се оказаха в ситуация двама срещу един. Младият Петков се опита да комбинира с Паулиньо, който спринтираше към наказателното поле, но подаването бе неточно. Джони Пласид напусна вратарското си поле и изчисти.


В 60-ата минута Левски сбърка при изнасянето на топката. Стефан Христов намери Салиф Сисе, който се озова сам срещу Николай Михайлов, но страничният съдия вдигна високо флага си, за да сигнализира за засада. Повторенията на ситуацията показаха, че ситуацията е спорна, тъй като защитник на „сините“ изглеждаше на една линия със Сисе в момента на паса.


Действията изцяло се развиваха в половината на Царско село в следващите минути, но „сините“ нямаха идея как да преодолеят защитния вал на „царете“. Гостите приеха играта в своята половина и изчакваха на контраатака. В 72-рата минута Царско село получи чудесен шанс именно за бързо нападение след безумна грешка на Станислав Иванов в центъра на терена. Брахими бе потърсен в наказателното поле, но Здравко Димитров успя да се намеси в последния момент.


В 76-ата минута Спиерингс стреля от границата на наказателното поле. Джони Пласид не бе убедителен, но все пак успя да улови. Ударът на нидерландеца нямаше нужната сила и точност.


Три минути преди изтичането на редовното време току-що влезлият в игра Мирослав Будинов можеше да сложи точка на спора, но Николай Михайлов успя да спаси. В 89-ата минута Здравко Димитров центрира от пряк свободен удар, а Левски пропусна най-добрата си възможност за гол от началото на мача. Тома Даске успя да скочи най-високо и стреля с глава, но топката рикошира в левия страничен стълб. Последва добавка на Живко Атанасов, който като по чудо не успя да вкара от непосредствена близост на опразнената от Джони Пласид врата. Топката се отби от напречната греда и попадна на пътя на Паулиньо. Бразилецът  стреля от въздуха, но високо над вратата.


В 5-ата минута на добавеното време Левски организира стойностна атака. Орлин Старокин центрира към Насиру Мохамед, който стреля с глава, но в аут.

 

ЛЕВСКИ - ЦАРСКО СЕЛО 0:1


0:1 Васев (45)


ЛЕВСКИ: Николай Михайлов, Орлин Старокин, Живко Атанасов, Тома Даске, Матео Стаматов, Илия Юруков, Стайн Спиерингс, Паулиньо, Станислав Иванов, Здравко Димитров, Найджъл Робърта.


ЦАРСКО СЕЛО: Джони Пласид, Мартин Кавдански, Ивайло Марков, Антонио Георгиев, Уесли Ната, Борис Галчев, Божидар Васев, Реян Даскалов, Хулио Родригес, Салиф Сисе, Стефан Христов

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DUHAMO_1949
23.08.2020 22:31

Синьото отборче е на път да си изпадне и без фалита, а от игра..