Луд мач в Коматево! Ботев взе само точка, въпреки грандиозен обрат срещу Берое

21:55
Луд мач в Коматево! Ботев взе само точка, въпреки грандиозен обрат срещу Берое

Ботев Пловдив и Берое завършиха наравно 3:3 на клубната база на канарчетата в Коматево в среща от третия кръг в efbet Лига. Ибрахима Конте (2', 4') беше точен на два пъти за гостите, като вторият му гол бе от дузпа. Тодор Неделев (50) намали от фаул, а Атанас Илиев (52) изравни с прекрасен удар. Отново Неделев (75) беше точен с удар от фаул. Гаюс Макоута (88) отново възстанови равенството с глава. 


Мачът започна вихрено за гостите от Стара Загора, които набързо отбелязаха два гола във вратата на Янко Георгиев. Първо слабо изчистване на защитата на "жълто-черните" във 2-ата минута позволи на Ибрахима Конте да шутира от далечна дистанция. Крилото на Берое нацели топката по възможно най-добрия начин и я прати неспасяемо в левия ъгъл на вратата на пловдивчани. Това, изглежда, повлия на концентрацията на футболистите на Ботев и старозагорци отбелязаха втори гол.

 

Този път неразчетено връщане на Станислав Работов с глава към Янко Георгиев завърши с нарушение на стража срещу Алиун Фал и дузпа в полза на Берое. Зад топката застана голмайсторът Конте, който за втори път опъна мрежата на домакините. 

 

В 26-ата минута Гаюс Макоута центрира от десния фланг, а Алиун Фал засече с глава. Топката обаче мина встрани от вратата на Ботев. Към негативния резултат за "канарчетата" се прибави и принудителната смяна, която наставникът Ферарио Спасов трябваше да извърши. Мишел Еспиноса получи разтежение в бедрото, което го принуди да напусне игра. Мястото му на терена беше заето от Лъчезар Балтанов. 


В 30-ата минута Тодор Неделев опита едно свое марково изпълнение - да прехвърли вратаря с изстрел от центъра. Звездата на пловдивчани видя, че Християн Василев е излязъл напред, но този път ударът му прелетя над напречната греда. В 33-ата минута самостоятелна акция на Крис Добрев, започнала със слалом между защитниците на "зелените" и завършила с удар към вратата на Берое, не се увенча с успех.


В следващите минути се забеляза активизиране в редиците на "жълто-черните", които започнаха да атакуват в търсене на гол. Последното им докосване обаче не спореше. В добавеното време на първото полувреме гостите имаха огромен късмет при удар на Славчо Шоколаров извън наказателното поле. Топката се отби в тялото на защитник и се насочи коварно към вратата на заралии. За късмет на стража Василев тя се отби в горната греда, след което беше изчистена. 


В 50-ата минута добрите действия на "канарчетата" бяха възнаградени. Ботев получи правото да изпълни фаул в близост до пеналтерията. С изпълнението се нагърби Тодор Неделев, който вдигна топката над стената и матира Василев за 1:2.


Две минути по-късно резултатът вече беше изравнен, а в герой за своя тим се превърна Атанас Илиев. Новото попълнение на Ботев намери топката по блестящ начин от въздуха с левия си крак и я прати в горния ляв ъгъл, където Христиан Василев можеше единствено да я изгледа, без да помръдне.В 61-ата минута Илиев отново прати топката във вратата на заралии, но този път попадението му не беше зачетено заради засада.


Тодор Неделев отправи два много коварни удара към вратата на Берое, които Василев отрази трудно. Сякаш Неделев видя, че вратарят на заралии е неуверен и в 75-ата минута го накара да вади топката от мрежата за втори път след удар от фаул. Националът повтори упражнението от 50-ата минута и с директен удар от фаул прати топката в горния ляв ъгъл за 3:2.


В 88-ата минута заралии попариха "канарчетата" с трети гол. Центриране на Минчев беше продължено от Ангелов, а Макоута от няколко метра с глава не сгреши. 


БОТЕВ - БЕРОЕ 3:3


0:1 Ибрахима Конте (2)
0:2 Ибрахима Конте (4 д)
1:2 Тодор Неделев (50)
2:2 Атанас Илиев (52)
3:2 Тодор Неделев (75)
3:3 Гаюс Макоута (88)


Стартови състави:


БОТЕВ: Янко Георгиев, Иван Бандаловски, Станислав Работов, Виктор Генев, Джонатан Перейра, Славчо Шоколаров, Мишел Еспиноса, Маркиньос Педросо, Тодор Неделев, Кристиан Добрев, Атанас Илиев


БЕРОЕ: Християн Василев, Теди Мезаг, Александър Цветков, Карлос Охене, Гаюс Макоута, Алиун Фал, Ибрахима Конте, Илиас Хасани, Стив Фуртадо, Георги Ангелов, Крум Стоянов 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация