Байерн е крал на Европа за шести път! Коман герой за мюнхенци! (видео)

23:54
Байерн е крал на Европа за шести път! Коман герой за мюнхенци! (видео)

Байерн Мюнхен спечели Шампионската лига за шести път в историята си, след като надви ПСЖ с 1:0 на финала, игран в Лисабон. Кингли Коман се превърна в герой за мюнхенци с гола, който реализира в 59-та минута.


Очаквано и двата тима прибегнаха до висока преса още от първия съдийски сигнал. Първият изстрел към една от двете врати дойде е 6-ата, когато Тиаго Алкантара шутира високо и неточно.


В 14-ата Мбапе притесни защитата в червено, но Леон Горетцка успя да блокира удара му. Секунди по-късно младият французин беше спрян и от Йошуа Кимих.


В 18-ата минута дойде и първото 100-процентово положение и то пак беше на сметката на ПСЖ. Тогава Неймар се отскубна сам срещу Нойер, но вратарят успя да спаси.


Германците бързо отговориха с греда след изстрел на Роберт Левандовски в 22-ата минута. Нападателят стреля след завъртане, но кълбото срещна десния страничен стълб на вратата на Навас.


Футболистите в синьо обаче организираха нова образцова контраатака, при която Ди Мария получи шанс да завърши с десния крак, но не стреля в аут.


В 25-ата минута Жером Боатенг от тима на Байерн получи контузия и беше заменен от Никлас Зюле. Същото нещо се случи и в полуфинала срещу Лион.


Леандро Паредес също притесни Нойер, но този път с далечен удар. Това се случи в 29-ата минута.


Две по-късно Навас се намеси след центриране пред него и засичане на Левандовски от 2-3 метра.


В края на полувремето беше опасно и пред двамата вратари, но те запазиха мрежите си. В 45-ата Мбапе изпусна "златен" шанс от няколко метра, а веднага след това Навас парира силен удар по земя на Гнабри.
И това обаче не беше всичко за тази част, защото в добавеното време Коман премина покрай Кеерер и падна на земята, а германците поискаха дузпа за задържане. Реферът Даниеле Орсато обаче не отсъди такава, като не получи сигнал за нещо подобно и от колегите си от ВАР.

 

Второто полувреме започна без нови промени в съставите. Независимо важността на срещата, напрежението между играчите се повиши чак в 52-ата минута. Тогава Серж Гнабри изрита Неймар, заради което пък Паредес му налетя. Арбитърът охлади страстите с два дължи картона.

 

Като цяло обаче с началото на втората част германците успокоиха темпото, спряха "лудата" преса и чаках за своя шанс. И той дойде в 59-ата минута след постепенна атака, при която Кимих центрира на далечната греда към Коман, който с глава вкара за 1:0.


В последвалите няколко минути Байерн пропусна още две чисти положения.

Тухел отговори с вкарването на Верати вместо Паредес и веднага след това Мбапе пропусна да засече отлично подаване отдясно.
В 70-ата Ди Мария направи впечатляващ пас към Маркиньос, но и неговият удар беше отразен от Нойер.


В 73-ата претенции на ПСЖ за дузпа за нарушение на Кимих срещу Мбапе също не бяха уважени от рефера Орсато.


Междувременно многото смени и в двата състава като че ли нарушиха ритъма и за Байерн стана по-лесно.


Във втората минута на добавеното време Мбапе изведе Чупо-Мотинг, но и той нямаше късмет.

 

ПСЖ - БАЙЕРН 0:1


0:1 Коман (59)


ПСЖ: Навас, Кеерер, Силва, Кимпембе, Бернат (80-Курзава), Маркиньос, Ерера (72-Дракслер), Паредес (65-Верати), Ди Мария (80-Чупо-Мотинг), Неймар, Мбапе


БАЙЕРН: Нойер, Кимих, Боатенг (25-Зюле), Алаба, Дейвис, Горетцка, Тиаго (86-Толисо), Гнабри (69-Коутиньо), Мюлер, Коман (68-Перишич), Левандовски

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация