Григор загуби втория си мач в Синсинати

10:02
Григор загуби втория си мач в Синсинати

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров загуби от Мартон Фучович с 5:7, 6:4, 2:6 за 2 часа и 26 минути игра във втория кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати, който се играе в Ню Йорк заради пандемията на новия коронавирус. 

Гришо за първи път в кариерата си се изправи срещу този опонент, като можеше дори в два сета да го елиминира, но в крайна сметка физическото изтощение и късметът на опонента се оказаха решаващи за финалния резултат.

Игровата практика на унгареца също му помогна, тъй като той бе изиграл два квалификационни двубоя и още един в първия кръг, докато за Димитров това бе едва втори официален мач от края на февруари насам.

Големият брой непредизвикани грешки натежаха, както и непостоянството в първия сервис на Григор, но и при други обстоятелства Фучович нямаше да има такава успеваемост с рискованите удари, които сега неизменно хващаха линията. Мрежата също му се притичаше на помощ в удобни моменти, а в третия сет българинът нямаше физически резерв да продължи да преследва победата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация