Магуайър няма да влиза в затвора въпреки тежките провинения

13:21
Магуайър няма да влиза в затвора въпреки тежките провинения

Хари Магуайър вероятно ще избегне престой зад решетките, ако бъде намерен за виновен в насилие и опит за подкуп на полицейски служител, сподели адвокат в Миконос.

Капитанът на Манчестър Юнайтед прекара две нощи в участъка, след като бе арестуван по време на ваканция със семейството и приятелите си на гръцкия остров Миконос. Полицията съобщи, че е имало физическа саморазправа и размяна на думи със служител на реда, който се опитал да предотврати бой. Магуайър отрече обвиненията в насилие и опит за подкуп на униформен. Занис Панайотакопулос, адвокат в Миконос, каза, че обвиненията, пред които е изправен Магуайър, не са достатъчно сериозни, за да бъде изпратен зад решетките.

„Подкупите са сериозно престъпление в Гърция. Но мисля, че с времето те загубиха от тежестта си. Най-високата присъда може да бъде пет години затвор и глоба. Но повечето от тези престъпления имат солени глоби и със сигурност не и престои зад решетките. В Гърция, нашата законова система, получаваме втори шанс“, каза Занис. 

Централният бранител на Юнайтед прекара време на острова заедно със съотборниците си Маркъс Рашфорд и Брандън Уилямс. Освен тях, почивка на Миконос изкараха Джейми Варди (Лестър), Трент Алекзандър-Арнолд (Ливърпул) и Деле Али (Тотнъм).

По-късно през деня ще стане ясен и съставът на селекционера на Англия Гарет Саутгейт за предстоящите мачове от Лигата на нациите срещу Исландия и Дания. Наставникът е изправен пред дилемата дали да включи Магуайър, който почти сигурно щеше да попадне сред избраниците му преди тази седмица.

Междувременно стана ясно, че адвокатът на Магуайър – Алексис Анагностакис, е поискал отлагане на делото срещу клиента му, тъй като не е имал достатъчно време да се подготви за защитата на футболиста на Юнайтед.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация