"Напускането на Меси ще е по-унизително от 2:8"

10:10
"Напускането на Меси ще е по-унизително от 2:8"

Бившият президент на Барселона Жоан Гаспар взе отношение по най-горещата световна спортна новина - изразеното от Лионел Меси желание да напусне каталунците година преди изтичането на настоящия му договор. Според Гаспар аржентинецът няма основание да иска прекратяване на договора, тъй като клаузата му за едностранно прекратяване е изтекла през юни.

"Виждал съм договора и там всичко е записано пределно ясно. Опцията е била действителна до юни и няма връщане назад. По-добре Меси да си тръгне след година безплатно, отколкото да бъде продаден за по-малко от 700 милиона евро. Тук са важни правилата на клуба, а не играча. Въпросът дори не е в парите, а в спазването на подписаните договори.

Ако Меси премине в друг клуб за по-малко от сумата, посочена в договора, то това ще бъде по-унизително от загубата с 2:8 от Байерн в Шампионската лига. Барселона не трябва да намалява цената и с 1 евро. Ако бях действащ президент на клуба, не бих водил такива преговори", казва каталунецът, който ще остане в историята като президент на Барселона в един от най-слабите периоди на клуба между 2000 и 2003 година. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация