Тити Папазов: Аз дадох заема на Левски

16:54
Тити Папазов: Аз дадох заема на Левски

Членът на Надзорния съвет на Левски Константин Папазов потвърди, че той е дал заем на клуба в размер на близо 200 хиляди лева, с който в началото на месеца бе изплатена по една от забавените заплати на играчите на тима.

В последните седмици имаше много спекулации откъде е дошла въпросната сума, след като от клуба първоначално запазиха в тайна името на фирмата, от която са взели заем, а представителите на НКП Степан Хиндлиян и Любомир Костадинов-Младежа зададоха много остри въпроси срещу Папазов и изпълнителния директор Павел Колев.

“На 3 август тази година лично от моята фирма дадох заем, защото смятам, че така беше правилно към момента. Една седмица преди първенството момчетата бяха получили за последен път своето възнаграждение в месец февруари. След огромния жест, който Наско Сираков направи към мен на 5 юли, когато се прибрах вкъщи жена ми само ме помоли, всичките милиони, които съм дал за баскетбол, помоли поне във футбола да не се случва. Защото там параметрите са други. Но понеже трябва да сме прозрачни, трябваше на цяла България да обясним, че съм дал заем, за да бъде доволен Степан Хиндлиян, който веднага зададе въпрос. Това е истината. Ние тримата категорично знаехме, че между 10 и 12 август в клуба ще постъпят парите от Иван Горанов”, разкри на пресконференция днес Папазов.

“Относно лихвата, за която толкова се спекулира. Левски е най-кристалното нещо в последно време и няма как да се даде заем, без този заем да бъде върнат без съответната лихва. За успокоение на тези, които обичат Левски и тези, които ме правят лихвар – те имат друг лихвар, да се обърнат към него, те си знаят кой е – сумата от 333 лева, генерирана за тези 10-12 дена, в които заемът е върнат, е върнат с акт за дарение от същата фирма, от която е получен. За всичко в този свят могат да ме обвинят, на финансова тема ще си удрят главите в стените”, допълни той.

Папазов, който в скоро време ще стане собственик на 31 процента от акциите на клуба, разкри, че и друг път е помагал на “сините” със заем. “28 март 2014 година дадох на г-н Батков 186 хиляди лева, за да бъде спасен лиценза на Левски. На 17 май 2014 съм в офиса на г-н Батков и се обажда Елин Топузаков, тогава треньор на тима. На отбора предстои пътуване до Ловеч за последния мач от сезона. Отборът отказва да замине, смятайки, че това му е последният шанс по някакъв начин да притисне ръководството. Тогава в стаята на администратора събрах Валери Божинов, Веско Минев, Станислав Ангелов и Елин Топузаков и им гарантирах, че те до сряда ще получат своите възнаграждения. Сумата пак беше около 200 хиляди лева и заложих мои акции от партньорство с Румен Чандъров”.

Той на свой ред попита Хиндлиян и Костадинов защо досега не са задавали подобни въпроси. “Не ви ли прави впечатление, че такива въпроси не са задавани в последните 10 години? Защо не са задавани, трябва да си обясните. Защото са били доволни от предишните собственици. Сигурно пак може да си обясните защо са били доволни. Само че ние сме в състояние, в което всеки един лев се цеди. Не си позволяваме да направим нито един разход. Затова нека да бъдем коректни, защото ако някой участваше в управлението, тогава Тити щеше да е герой, че е дал 200 хиляди лева. Благодаря им много, че трябваше да бъда прозрачен, да ми създадат напрежение вкъщи и да ми развалят отношения с много близък мой приятел, който ми е дал парите по друг повод, месец по-рано. Сега излиза, че съм го излъгал, а аз наистина съм взел парите са бизнес начинание, купуване на имот, и то ще се види в най-кратки срокове. Ето до това води тяхното заяждане, защото то не е искрено”, каза Папазов.

“Нито една стотинка от парите, които събрахме през последните месеци, не е похарчена злонамерено. Това го гарантирам и всеки, който твърди обратното, ще трябва да се срещне с мен, там където можем да си защитим правата – единственото цивилизовано място е съдът”, обяви изпълнителният директор на Левски Павел Колев по повод критиките към него от страна на известния фен на “сините” Любомир Костадинов-Младежа.

Младежа критикува остро Колев и го обвини в лъжи по повод договорите на Левски за охрана на мачовете и стадиона, фен магазина, подготвителния лагер в Турция и други. “Моето лично мнение е, че в този период Левски стана първият футболен клуб в България, който наистина е свалил завесата пред привържениците си и те са получили достъп до информация, която по една или друга причина не са получавали никога. Това от една страна крие рискове, а именно хора, които имат интерес, да задават въпроси и да внасят напрежение, но аз лично не смятам, че са нелогични и нерезонни. Смятам, че всеки има право да пита и мога съвсем спокойно да кажа, че няма въпрос, на който аз да не мога да отговоря и няма въпрос, който да ме накара, особено зададено през Фейсбук, да си подам оставката”, отговори днес Колев.

“Получих изключително много съобщения на подкрепа в тези дни и се обръщам към тези хора с две неща. Първо, те трябва да са абсолютно убедени, че всеки, който все още работи в този клуб, дава всичко от себе си. Второто нещо е, че нито една стотинка от парите, които събрахме през последните месеци, не е похарчена злонамерено. Това го гарантирам и всеки, който твърди обратното, ще трябва да се срещне с мен, там където можем да си защитим правата – единственото цивилизовано място е съдът. Няма въпрос, от който да се притеснявам”, каза още той.

Впоследствие Колев даде точни данни за въпросните разходи, включително и показвайки документи и част от офертите, които клубът е получил за провеждането на подготвителния лагер. По отношение на финансовите отношения клуб-организирани фенове той разкри, че при неговото идване в началото на 2019 година е имало три такива договора – за охрана, за фен магазина и за кетъринг, които към момента са прекратени, като той изтъкна, че отношенията по отношение на охраната са прекратени от страна на фирмата, която е извършвала дейността. За по-високата цена на лагера на Левски в сравнение с този на Черно море, Колев обясни, че “сините” са имали по-високи изисквания, като самостоятелни стаи за футболистите, терен, който да се ползва само от клуба, и отделна трапезария.

Относно договора ха бившия треньор Петър Хубчев изпълнителният директор каза, че не е имало как Хубчев да не подпише контракта с немския си паспорт, защото той няма друг. Той допълни, че няма право да каже дали ще има дело срещу клуба във ФИФА, а неустойката на Хубчев и неговите асистенти е въпрос на преговори между двете страни.

Колев допълни, че очаква до 1-2 седмици клубът да подпише нови рекламни договори, които няма да са много високи като стойност, но все пак ще има постъпления в клубната каса. В същото време директорът на “сините” не скри, че остава близка във времето опасността клубът да обяви несъстоятелност.

“Имам пълно доверие към Тити Папазов и Павел Колев”, каза собственикът Наско Сираков. “Въпросите, зададени във Фейсбук трябва да получат своите отговори, но не трябва да превръщаме Левски в говорилня. Разбрах, че е имало въпроси за акциите на Тити. След като един път съм го обявил няма никакво значение кога ще стане технологично. Той може да се чувства съсобственик на този клуб. Окрупняването на акциите изисква време. По всяка вероятност в следващите седмици ще ги докараме до 31 процента и ще бъдат прехвърлени на Тити”, допълни той.

“Продължавам да съм оптимист за бъдещето, ако не бях оптимист, нямаше да съм постигнал успехите и като състезател. Давам си сметка, че в тази трудна ситуация в световен мащаб са страшно много негативните неща, които се случиха и те се отразиха на Левски. Това обаче не ме обезкуражава. Убеден съм на 100%, че ще успеем и Левски ще го бъде”, изрази увереност Сираков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация