Локо Пловдив надви черногорци, Илиев герой за смърфовете (видео)

23:01
Локо Пловдив надви черногорци, Илиев герой за смърфовете (видео)

ФК Искра (Даливград) загуби от Локомотив (Пловдив) с  0:1 в първи мач от тазгодишното издание на Лига Европа. Димитър Илиев (75) беше точен от дузпа. Срещата се проведе в столицата на Черна гора Подгорица, а главен съдия бе Герго Богар от Унгария.


В 4-ата минута Момчил Цветанов проби добре, нахлу в наказателното поле, но беше затворен от защитник на домакините и стреля много неточно. И след тази ситуация "смърфовете" бяха по-активни в предни позиции и създадоха нова опасност в 8-ата минута. Момчил Цветанов отново беше много деен по левия фланг, той подаде към Димитър Илиев, застанал на пеналтерията, а от своя страна капитанът на Локо намери Бирсент Карагарен в наказателното поле. Той финтира защитник и опита да центрира, но топката беше блокирана от защитник.


Постепенно черногорският тим изравни играта и опита на свой ред да притисне "смърфовете" в тяхната половина. В 34-ата минута Диниш Алмейда се отчете със сериозен пропуск пред вратата на ФК Искра. Бранителят на Локомотив засече страхотно центриране на Парвиз Умарбаев от пряк свободен удар. Алмейда беше оставен непокрит на границата на вратарското поле, заби топката с глава в земята, но тя отскочи и прехвърли вратата.


В добавеното време на първата част Мартин Луков спаси вратата си и нулевото равенство със страхотна намеса при опасен шут от далечна дистанция на Йованович, който се отби в крака на Лукас Масоеро. Топката летеше застрашително към долния десен ъгъл, но Луков с котешки рефлекс успя да избие в ъглов удар. 


В 55-ата минута Лукас Салинас пусна добро подаване към Момчил Цветанов, той извади към Димитър Илиев, а капитанът от движение изпрати снаряд към вратата на домакините. Топката срещна тялото на защитник в червено и излезе в ъглов удар. В 60-ата минута нов удар с глава на Алмейда прелетя над напречната греда.


В 69-ата минута груба грешка на Умарбаев можеше да бъде наказана. Топката на халфа беше отнета в близост до наказателното поле, след това футболист на домакините я центрира успоредно на голлинията, а там Зоран Петрович от метър и половина пропусна да отбележи в опразнената врата. Минута по-късно Луков показа добър рефлекс при удар на Аджович.


В 75-ата минута българският тим получи правото да изпълни дузпа за нарушение срещу появилия се от резервната скамейка Кристиан Илич. Новото попълнение на "смърфовете" беше съборен в наказателното поле от Малашевич. Зад топката застана щатният изпълнител на дузпите Димитър Илиев, който не сбърка.


В добавеното време Бирсент Карагарен продължи топката към Димитър Илиев, който стреля от движение. Топката обаче отскочи от неравния терен и ударът на Футболист номер 1 на България за 2019 година профуча високо над вратата.


Лига Европа, 1 предварителен кръг:


ИСКРА - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 0:1


0:1 Димитър Илиев (75 д)

 

Стартови състави:


ФК ИСКРА: Кордич, Малешевич, Дринчич, Кумбурович, Йованович, Аджович, Като, Шахман, Боричич, Вукович, Петрович;


ЛОКОМОТИВ: Мартин Луков, Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Милош Петрович, Момчил Цветанов, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Бирсент Карагарен, Лукас Салинас, Анте Аралица, Димитър Илиев;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация