Тръмп: НБА се намира в беда

19:38
Тръмп: НБА се намира в беда

Президентът на САЩ Доналд Тръмп за пореден път нападна остро НБА. Този път повод за това бе бойкотът на играчите в Лигата, които отказаха да изиграят вчерашните мачове от четвъртфиналните плейофи. Баскетболистите протестират срещу полицейското насилие в страната и по-конкретно за случая в Усконсин, където чернокожият Джейкъб Блейк бе прострелян седем пъти в гръб от полицай. Тръмп обаче заяви, че НБА започва да се превръща в политическа организация.

"Те започват да приличат на политическа организация, а това не е хубаво. Не смятам, че подобно нещо е добро за спорта или за страната ни", заяви Тръмп.

Държавният глава не за пръв път изказва подобна позиция. Преди време той нападна баскетболистите, които колечинат по време на химна в знак на протест срещу расовата дискриминация.

“Колениченето беше ужасно за баскетбола. Вижте рейтингите на НБА. Те са на толкова ниски нива, а това е породено от противния начин, по който Лигата се ръководи. Хората са ядосани и затова си мисля, че НБА се намира в беда, огромна при това. Много по-голяма от тази в представите им”, бяха думите на Тръмп.

Протестите срещу полицейското насилие и расовата дискриминация в САЩ обаче все повече се разрастват и обхващат нови и нови спортове като американския футбол, бейзбола, тениса, женската НБА и други.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация