Арда постигна обрат срещу Ботев Пловдив у дома

20:13
Арда постигна обрат срещу Ботев Пловдив у дома

Арда победи драматично с 3:2 като домакин Ботев Пловдив в двубой от четвъртия кръг в шампионата. Домакините от Кърджали изоставаха на два пъти в резултата, но след почивката направиха обрат и се добраха до успеха срещу пловдивчани, завършили с човек по-малко заради червения картон на Джонатан в края.

Още в 16-ата секунда на двубоя канарчетата излязоха напред в резултата. Милен Стоев опита да върне към вратаря Васил Симеонов, но топката беше пресечена от Атанас Илиев, който рано откри головата сметка в мача.

След точно 29 минути игра в Кърджали нападателят на домакините Иван Коконов изравни с добавка след шут на Спас Делев и отбиване на стража Янко Георгиев.
В шестата минута на добавеното време на първата част Илиев се разписа за втори път след центриране на влезлия като резерва Мите Цикарски.
Старши треньорът на гостите направи две принудителни смени, след като контузии получиха Янко Георгиев и Маркиньос Педросо. На техните места в състава на пловдивчани се появиха Георги Аргилашки и Цикарски.

В 69-ата минута Славчо Шоколаров игра несръчно с ръка в наказателното поле и главният съдия Георги Кабаков отсъди дузпа. Първаначално вратарят Аргилашки отби удара от бялата точка на Коконов, но нападателят достигна първи до топката и изравни при добавката от съвсем близка дистанция.

Девет минути преди изтичане на редовното време Аргилашки се намеси отлично след коварен удар от дастинция на Спас Делев.

В 85-ата минута Деян Лозев центрира към Делев и той с акробатично изпълнение осигури успеха с 3:2 в полза на отбора от Кърджали.

Две минути по-късно гостите останаха с човек по-малко на терена заради втори жълт и съответно червен картон на Джонатан.

След този успех Арда има актив от 8 точки, докато Ботев Пловдив е с 4 спечелени точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация