Десет армейци показаха характер срещу Славия и се върнаха на върха (видео)

22:59
Десет армейци показаха характер срещу Славия и се върнаха на върха (видео)

ЦСКА-София постигна драматична победа с 1:0 срещу Славия на стадион "Българска армия" в мач от 4-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение в двубоя бе дело на Венцислав Бенгюзов, който си отбеляза автогол в 92-ата минута.

 


Двубоят започна с натиск на червените. В осмата минута Ахмедов отправи първия изстрел по посока на вратата, но ударът му с глава след центриране отляво бе уловен от Стергиакис. След четвърт час игра Антов стреля с глава, топката рикошира в гърба на Соу и излезе на сантиметри покрай дясната греда.

 

В 15-ата минута Ивайло Димитров получи контузия и напусна игра. Белите играха близо 10 минути с човек по-малко, тъй като забавиха смяната, но в крайна сметка на терена влезе Димитър Стоянов. В 25-ата минута и червените извършиха принудителна смяна. На мястото на Турицов се появи Юга.

 

В 31-ата минута Юга намери Соу, таранът се освободи добре от Виячки и шутира от границата на наказателното поле, но в аут. Осем минути по-късно Антов засече с глава центриране от корнер, но прати топката в ръцете на вратаря.

 


В 44-ата минута домакините останаха с човек по-малко след втори жълт и респективно червен картон на Санкаре. Той го получи за по-остро влизане в краката на Стоянов, въпреки че игра и с топката, за което съдията Петър Костадинов реши да го изгони.  Малко преди това халфът бе получил първото си предупреждение. При него той се опита да отиграе атрактивно топката, но не сполучи и тя му бе отнета. Последва неспортсменско влизане, което реферът декорира в жълто.


Второто полувреме започна с по-продължително разиграване на топката от страна на Славия. В 52-ата минута Стоев стреля добре от фаул, но Бусато се намеси подобаващо и изби в корнер.


В 87-ата минута червените имаха възможност да открият резултата при първото по-чисто положение пред една от двете врати за втората част. Тогава Матей засече от трудна позиция с левия крак центриране от фаул, но шутира над напречната греда.

 

ЦСКА-СОФИЯ - СЛАВИЯ 1:0

 

1:0 Венцислав Бенгюзов 92 авт.


ЦСКА-СОФИЯ: 1. Бусато, 19. Турицов, 28. Гълъбов, 2. Матей, 18. Мазику, 13. Санкаре, 26. Антов, 7. Енрике, 22. Соу, 30. Йомов, 23. Ахмедов


СЛАВИЯ: 32. Стергиакис, 55. Христов, 17. Терзиев, 23. Виячки, 3. Томбак, 38. Гамаков, 10. Карабельов, 71. Стоев, 20. Ф. Кръстев, 14. Димитров, 9. К. Кръстев

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация