Има дата за Джошуа - Пулев

12:07
Има дата за Джошуа - Пулев

Двубоят за титлите в тежката категория на професионалния бокс между шампиона Антъни Джошуа и българския претендент Кубрат Пулев най-вероятно ще се проведе на 12 декември в лондонската зала О2 Арена, твърди сайтът BoxingScene, като се позовава на информация от лагерите и на двамата боксьори.

Първоначално двубоят за поясите във версии WBA, WBO, IBF и IBO трябваше да се проведе на 20 юни на 70-хилядния стадион на Тотнъм в Лондон, но този ариант пропадна заради пандемията от коронавирус.

"Да, 12 декември в О2 е основен вариант", казва пред сайта мениджъра на Джошуа Еди Хърн, който изразява надежда, че ще бъдат допуснати фенове в съоръжението. Хърн припомня, че плановете на властите на Острова са на спортните събития в страната от октомври нататък да бъдат допускани зрители до 25 процента от капацитета на съоръженията. 

"Щастливи сме, че организацията на двубоя отново е в ход и вече имаме нова дата и място", казва промоутърът Джон Уирт, който е един от промоутърите на Пулев в Топ Ранк. Според неговите думи до окончателното подписване на договор трябва да се изчистят дребни детайли и очакванията му са това да стане до края на седмицата.

Най-важните детайли са за разпределението на наградния фонд. Предложението на щаба на Джошуа са за съотношение 65:35 в полза на британеца.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация