Манарино: Когато се връщам в хотела, трябва да влизам през задния вход

16:57
Манарино: Когато се връщам в хотела, трябва да влизам през задния вход

Един от най-добрите френски тенисисти Адриан Манарино обясни накратко за предизвикателствата на т.нар. “балон” в Ню Йорк, в който са поставени в изолация повечето от участниците в US Open. Някои, като Григор Димитров, Новак Джокович и Виктория Азаренка, са наели къщи във и около града, но повечето от 128-ме състезатели при мъжете и при жените живеят в контролираната среда на два хотела. 

“Винаги някой ни съпровожда до стадиона. Нямаме право да се разхождаме, трябва да останем в специално посочено място. От турнира ми осигуриха апартамент, какъвто има всеки от поставените играчи. Трябва да стоя в него, не ми е разрешено да отида на балкона на централния корт, например. Трябва да стоя в апартамента с маска, а треньорът ми - също. 

Не мога да ползвам асансьора, защото мога да вляза в контакт с някой играч. Използвам винаги стълбите, независимо дали на стадиона или в хотела. Когато се връщам в хотела, трябва да влизам през задния вход. Имаме си специален превоз, за да не контактуваме с никого. 

Не ни е разрешено да напускаме стаята, така че използваме рум сервиз. Ако си поръчваме храна, някой трябва да я остави пред вратата. Ако сме на кортовете, си имаме специално приложение за доставка на храна там”, обясни Манарино. 

Някои конкретни мерки не важат за всички играчи, тъй като много от тях гледат мачовете на централния корт от въпросните балкони. Към Манарино има по-специално отношение заради факта, че е бил контактен с Беноа Пер, който е първият с положителен тест - за тези като него има допълнителен протокол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация