Христо Бонев: Ще играем срещу един от най-добрите отбори в Европа

16:59
Христо Бонев: Ще играем срещу един от най-добрите отбори в Европа

Легендата на пловдивския Локомотив - Христо Бонев, коментира пред "Меридиан мач" вчерашния жребий, който изправи "черно-белите" срещу Тотнъм в Лига Европа.

"И Акрапович, и Крушарски, поискаха веднага, след като се класирахме за този кръг, да срещнем Тотнъм. Ето, че се случи. Ще играем срещу един от най-добрите отбори в Европа, да не кажа и в света. За нас е чест ще посрещнем един от най-големите треньори в света Жозе Моуриньо и още много звезди на английския футбол. Откакто той ги пое, ми прави впечатление, че станаха по-добри като колектив, помагат си много на терена, не се робува на имена, не играе отборът само за един човек. Но ние няма да се предадем. Това, че имаме такъв съперник насреща, съм сигурен, че ще ни мобилизира до краен предел. Сигурен съм, че ще впечатлим Мауриньо, а и играчите на Тотнъм", сподели уверено Христо Бонев.

"Жалко, че мачът ще бъде без фенове. Нашата публика е известна в цяла Европа, заради безрезервната си подкрепа към отбора. Предполагам, че феновете ще бъдат около стадиона и пак ще подкрепят мощно отбора. Във футбола всичко е възможно. Виждали сме какви ли не неща.

Надявам се Тотнъм да има лош ден и да ги елиминираме. Макар и да изглежда немислимо, аз мисля, че Локомотив (Пд) има шансове да елиминира Тотнъм. Ако се случи, това ще бъде най-големият успех. Не само в историята на Локомотив (Пд), а и на българския клубен футбол. Преди години се случваше редовно български клубове да бият европейски грандове. Но тогава не бяхме толкова много изостанали от големите футболни сили. Днес обаче ако наш тим елиминира отбор от английската Висша лига, е нещо невероятно и ще бъде най-големият успех на всички времена", категоричен е бившият капитан и селекционер на националния отбор по футбол на България.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация