Рашфорд поде битка срещу детската бедност във Великобритания

17:02
Рашфорд поде битка срещу детската бедност във Великобритания

Нападателят на Англия и на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд обяви, че сформира работна група с хранителни марки за справяне с детската бедност във Великобритания. 22-годишният футболист беше похвален за усилията си при успешната кампания за продължаване на безплатната училищна храна за бедните семейства вследствие на пандемията от коронавирус, когато правителството обмисля прекратяването им, за да спести разходи.

"Трябваше да помислим за най-добрия начин да го направим, да помислим как тези семейства могат да се хранят дългосрочно и да нямат никакви проблеми", каза Рашфорд за новата инициатива.

Английската звезда се възползва от схема за ваучери за храна в училище. "Искахме да го направим по най-добрия начин, който можем, да представим най-добрите хора в нашата група", добави футболистът. Оттогава Рашфорд пише писма до местните членове на парламента и казва, че е "уверен", че новосформираната група "може да промени нещата към по-добро".

За новата инициатива Рашфорд събра веригите супермаркети Aldi, Asda, Co-op, Deliveroo, FareShare, Food Foundation, Исландия, Kellogg's, Lidl, Sainsbury's, Tesco и Waitrose. Групата подкрепя и плановете от Националната хранителна стратегия за разширяване на безплатното хранене в училище за всяко дете на възраст от 7 до 16 години, което се издържа от домакински помощи, което включва около 1.5 милиона деца. Плановете включват и празнични дейности и увеличение на стойността на ваучерите за храна, наречено "Здравословно начало" - от 3.10 до 4.25 лири седмично.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация