Мечтано завръщане за Пиронкова на Ю Ес Оупън (видео)

20:51
Мечтано завръщане за Пиронкова на Ю Ес Оупън (видео)

Бившата първа ракета на България надигра световната №120 Людмила Самсонова с 6-2 6-3 в първия кръг на Ю Ес Оупън. Полуфиналистката от Уимбълдън 2010 показа добър тенис след дългата пауза, а във втората фаза я чака огромно изпитание – двукратната шампионка от Големия шлем и десета поставена Гарбине Мугуруса.

Първи сет:

Пиронкова сервираше първа и взе подаването си, въпреки че трябваше да спасява брейкпойнт. Малко след това българката спечели и втория гейм, в който имаше предимството на началния удар и се оттегли на първата почивка с аванс от 2:1 в резултата.

Самсонова изравни за 2:2, но след това нещата се развиха отлично за българката до края на първия сет. Пловдивчанката реализира първия пробив в мача, като поведе с 4:2. Българката затвърди пробива, а след това отново спечели подаването на съперничката си и затвори първия сет с 6:2.

Втори сет:

Пиронкова спечели пети пореден гейм, за да вземе първия във втората част. Самсонова прекъсна серията на пловдивчанката, изравнявайки резултата 1:1, но Цвети продължаваше да бъде стабилна на собствен сервис и поведе с 2:1, въпреки че трябваше да спасява брейкпойнт.

След това двете изиграха маратонски четвърти гейм, в който Пиронкова имаше и точка за пробив, но в крайна сметка рускинята удържа подаването си за 2:2. Това не смути по никакъв начин Цвети, която взе следващия гейм, а веднага след това бившата полуфиналистка на “Уимбълдън” реализира брейк на 15 и се доближи до победата при 4:2. За разлика от първия сет обаче сега Пиронкова не успя да затвърди пробива и Самсонова съкрати изоставането си на 3:4. В следващите два гейма Пиронкова бе повече от убедителна и с 6:3 затвори сета, а с това и мача, поздравявайки се с първа победа след завръщането си в професионалния тенис.

Срещата продължи точно 1 час и 20 минути, като Пиронкова записа 3 аса и нито една двойна грешка. 32-годишната българка реализира 4 пробива и само веднъж загуби подаването си. Цвети направи 15 уинъра - с един по-малко от рускинята, но бившата ни първа ракета допусна много по-малко непредизвикани грешки - 13, при 33 за Самсонова.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация