Николай Михайлов е фаворит за капитанската лента на България

11:07
Николай Михайлов е фаворит за капитанската лента на България

Николай Михайлов почти сигурно ще е новият капитан на националния отбор по футбол, твърди " България днес". 32-годишният вратар ще наследи лентата от отказалия се Ивелин Попов. Михайлов е един от най-опитните играчи в настоящата селекция на Георги Дерменджиев и има безпорен авторитет сред съотборниците си в съблекалнята. Той е в националния отбор от далечната 2006 година, като до този момент е изиграл 37 мача за България. Единственият с повече срещи от повиканите за мачовете с Ейре и Уелс е е Петър Занев с 43 участия. Според информациите от Бояна, решението капитан да е Михайлов е лично на селекционера Георги Дерменджиев, който имал пълно доверие на вратаря. До гласуване сред играчите едва ли ще се стигне, но дори и тогава Ники е фаворит да получи лентата. 

Михайлов вече е капитан и на родния Левски. Вратарят демонстрире лидерски качества на "Герена" и треньорското ръководство е доволно от новата му роля. След загубата от Царско село, Ники дори държа реч пред съотборниците си насред терена на "Георги Аспарухов".

Другите по-опитни играчи в състава на "Лъвовете" са Страхил Попов, Тодор Неделев и Антон Недялков, но шансовете някой от тях да сложи лентата са минимални. Очаква се днес Георги Дерменджиев да обяви окончателното си решение. Михайлов е един от хората, посочени и от бившия капитан Ивелин Попов като най-подходящ да наследи лентата. Резервен вариант е и 34-годишния Петър Занев, който доскоро бе капитан на ЦСКА София. От новия сезон той по-рядко попада сред титулярите и лентата му бе отнета и дадена на 19-годишния Валентин Антов. Освен това Занев е с настинка и участието му в предстоящите срещи на националите е под въпрос. Двубоите със сигурност пропуска и друг потенциален кандидат за капитан - Васил Божиков. Защитникът не бе пуснат от клуба си Слован, който се възползва от правилото на УЕФА заради пандемията от коронавирус. На негово място бе повикан Пламен Гълъбов от ЦСКА София.

" България днес"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация