Пея разкритикува организаторите на Ю Ес Оупън заради протоколите за COVID-19

15:11
Пея разкритикува организаторите на Ю Ес Оупън заради протоколите за COVID-19

Аржентинецът Гуидо Пея разкритикува Американската тенис асоциация (ЮСТА) след положителния тест за коронавирус на Беноа Пер преди старта на Ю Ес Оупън, казвайки, че организаторите на турнира от Големия шлем са приложили здравните протоколи по различен начин в случая на французина.

Организаторите на надпреварата отказаха да разкрият идентичността на играча, но Пер, който отпадна от схемата в неделя, по-късно потвърди в социалните мрежи, че е дал положителна проба. Френските тенисисти Адриан Манарино, Кристина Младенович и Едуар Роже-Васлен бяха поставени под „протоколен план“ за играчи, които вероятно са били изложени на вируса, което им позволи да продължат участието си в турнира. Миналият месец Пея и боливиеца Уго Делиен отпаднаха от Western & Southern Open, който се игра по изключение в Ню Йорк вместо в Синсинати, след като фитнес треньорът им тества положително за COVID-19, докато и двамата бяха в рамките на контролираната среда на съревнованието.

Пея сподели, че той и Делиен са били „несправедливо поставени под карантина“ за 14 дни. „Щастлив съм за френските тенисисти и това, че играят в момента, но искам да знам защо ЮСТА постъпи така с нас и не ни даде никаква информация. Ядосан съм им заради това. Защото те промениха правилата след положителната проба на Беноа…Просто искам някои отговори, защото всеки в моята ситуация би искал абсолютно същото. Бях несправедливо поставен под карантина за 14 дни…и знам със сигурност, че когато Пер е разбрал за положителния си тест, веднага след това е направил втори. Моят треньор не си направи такъв…за четири или пет дни, защото казаха, че здравният департамент в Ню Йорк не прави нов тест, когато дадеш положителна проба“, сподели южноамериканецът след загубата си в първи кръг от Джефри Улф.

Говорител на ЮСТА разкри за Ройтерс в понеделник, че организаторите са изградили „протоколния план“ след консултация с Департамента по здравна и психолигическа хигиена на Ню Йорк.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация