Хюстън спечелиха мач №7 и елиминираха ОКС (видео)

11:26
Хюстън спечелиха мач №7 и елиминираха ОКС (видео)

Чадър на Джеймс Хардън срещу Люгуенц Дорт 5.5 секунди преди финалната сирена спомогна на Хюстън Рокетс да спечели със 104:102 решителния седми мач от серията с Оклахома Сити Тъндър от първия кръг на плейофите в Западната конференция на НБА.

Сблъсъкът, който завършва при 4:3 победи в полза на "ракетите", предложи серия от вълнуващи моменти, но едва ли някой от тях може да се сравни с последната една минута от мач №7, макар и в нея да бе отбелязана само една точка.

61 секунди преди края Хюстън водеше със 103:102, а топката бе в притежание на "гръмотевиците", за които Денис Шрьодер пропусна далечна стрелба. След това последва грешка на Ерик Гордън за Хюстън и пропуска на Крис Пол за Оклахома, преди Ръсел Уестбрук също да пропусне да реши мача в полза на Хюстън.

Така дойде стрелбата на Дорт, която обаче бе блокирана по чудесен начин от Хардън. В заключителните 4.8 секунди Робеърт Ковингтън вкара един от два фаула за Хюстън, а в последния си опит за нападение Оклахома така и не успя да отправи изстрел към съперниковия кош.

За победителите най-резултатни изненадващо бяха Гордън и Ковингтън с по 21 точки. Ръсел Уестбрук добави 20, а Джеймс Хардън приключи срещата със 17.

В следващия етап на плейофите Хюстън ще срещне Лос Анджелис Лейкърс, а първият мач от серията е в петък.

За Оклахома Сити най-резултатен с 30 точки бе 21-годишният канадски новобранец Люгуенц Дорт, докато ветеранът Крис Пол завърши с "трипъл-дабъл" от 19 точки, 11 борби и 12 асистенции. Още 19 точки вкара и Шай Гилджъс-Алекзандър.

Третият мач от серията е петък. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация