Водачката в схемата при жените отпадна още във втория кръг (видео)

11:48
Водачката в схемата при жените отпадна още във втория кръг (видео)

Най-голямата изненада от началото на тазгодишното Открито първенство на САЩ вече е факт. Водачката в схемата при жените - световната №3 Каролина Плишкова, отпадна от турнира още във втория кръг. Финалистката през 2016 година загуби с 1:6, 6:7 (2) от французойката Каролин Гарсия.

В първия сет Плишкова изобщо не можеше да уцели верния ритъм и загуби първите пет гейма. Тя все пак се пребори за гейм на честта, но не успя да стори нищо повече в първата част. 

Вторият сет бе доста по-различна история, въпреки че и той започна лошо за чехкинята - с изоставане от 0:2, а после 1:3 и 2:4. Все пак, Плишкова успя да обърне резултата до 5:4 в своя полза, а в десетия гейм имаше и два поредни сетбола, но не се възползва. Гарсия изравни за 5:5, а после се стигна до тайбрек, в който французойката взе първите две точки. Плишкова изравни за 2:2, но при следващата точка Гарсия пласира дълбок удар, който хвана част от линията пред погледа на невярващата Плишкова и това сякаш пречупи чехкинята. Поставената под №1 не взе нито точка повече и участието й приключи рано-рано, а Гарсия ще играе в следващия кръг с американката Дженифър Брейди, поставена под №28.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация