Официално: Лионел Меси обяви къде ще играе през следващия сезон

20:08
Официално: Лионел Меси обяви къде ще играе през следващия сезон

Капитанът на Барселона Лионел Меси ще играе на „Камп Ноу“ и през новия сезон 2020/21.

„Не бях щастлив и исках да напусна. Не ми беше позволено по никакъв начин и ще остана в клуба, за да не влизаме в съдебни спорове. Мениджмънтът на клуба, воден от Бартомеу, е катастрофален“, заяви Лео в ексклузивно интервю за Goal.

„Ще продължа да играя за Барселона и поведението ми няма да се промени, без значение колко съм искал да си тръгна. Казах на клуба и президента, че искам да си отида. Цяла година му го казвам. Смятах, че времето ми в Барселона е приключило. Тъжно, винаги съм искал да завърша кариерата си тук. Беше сложна година. Страдах много по време на тренировки, на мачове. Решението ми не беше резултат от загубата от Байерн, а беше премислено дълго време“, довери той.

„Изпратих факса, за да поискам официално да си тръгна. През цялата година казвах на президента, че искам да си тръгна, че е дошъл моментът да потърся нови предизвикателства в кариерата си. Той ми казваше: „Ще си говорим, няма", едно нещо, друго нещо, но няма. Факсът изрази официално моето желание да стана свободен агент. Не беше атака срещу клуба, а официализиране на взето решение“, разкри Ла Пулга.

„Ако не бях изпратил факса, все едно нищо нямаше да се е случило. Те казват, че не съм им казал преди 10 юни, но, повтарям, бяхме по средата на турнирите и не беше моментът. Въпреки това президентът винаги ми казваше: „Като приключи сезонът, ще решиш дали ще останеш, или ще си тръгнеш“, но никога не е поставял дата. Аз обаче не искам да се карам с клуба“, сподели геният от Росарио. 

„Почувствах голяма болка, че някои хора се усъмниха в моя барселонизъм. Аз винаги ще съм благодарен на този клуб. Обичам го и никъде другаде няма да се чувствам по-добре. Все пак обаче имам правото да избирам. Щях да преследвам нови цели, нови предизвикателства. Винаги мога да се върна. Тук имам всичко. Децата ми, семейството ми израснаха тук. Аз почувствах, че беше моментът да си тръгна. Клубът се нуждаеше от това и щеше да е добре за всички“, каза Меси.  

„Решението ми беше резултат от много фактори. Много изказани неща ме заболяха. Винаги съм поставял клуба преди всичко. Много пъти съм имал възможност да си тръгна от Барселона. Парите? Всяка година можехд а си тръгна и да печеля повече, отколкото в Барселона. Винаги съм казвал, че това е моят дом и именно това съм чувствал“, сподели още Лео Меси пред Гол.    

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация