Официално: Челси привлече Кай Хавертц

11:30
Официално: Челси привлече Кай Хавертц

Отборът на Челси най-после обяви дългоочаквания трансфер на Кай Хавертц от Байер (Леверкузен). Халфът пристига на “Стамфорд Бридж” с договор за пет сезона, след като клубът плати за него 80 млн. евро.

21-годишният атакуващ халф е сред най-големите таланти в Европа. Той дебютира за “аспирините” през сезон 2016/17, превръщайки се в най-младия играч с изигран мач в Бундеслигата в клубната история. Впоследствие, той стана и най-младият футболист с 50 двубоя, а след това и със 100 срещи в немския елит, изпреварвайки и в двата случая новия си съотборник Тимо Вернер. За Леверкузен Хавертц записа точно 150 официални мача, в които отбеляза 46 гола и направи 31 асистенции. Той е национал на Германия, като за своята родина има 7 двубоя и 1 попадение. Младият талант е шестото ново попълнение за Челси след Хаким Зиеш, сънародника си Вернер, Бен Чилуел, Тиаго Силва и Маланг Сар.

“Много съм щастлив и горд да бъда тук. За мен това е сбъдната мечта да играя в голям клуб като Челси и нямам търпение да се запозная с всички играчи и треньори. Да, аз съм много щастлив да бъда тук!”, беше лаконичният коментар на радостния Хавертц.

“Кай е един от най-добрите играчи на своята възраст в световния футбол, така че сме много щастливи, че бъдещето му е в Челси. Той се доказа в едно от най-добрите първенства в Европа, играе за националния отбор на Германия и е много вълнуващ и динамичен талант. Доволни сме, че можем да добавим неговите гъвкавост и качества към състава преди сезонът да е започнал”, допълни директорът Марина Грановская. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация