Грандиозен скандал! Изхвърлиха Новак Джокович от US Open (видео)

23:25
Грандиозен скандал! Изхвърлиха Новак Джокович от US Open (видео)

Носителят на 17 титли от "Големия шлем" и трикратен шампион в US Open Новак Джокович трябваше бъде пропъден от Ню Йорк след изключително нелеп инцидент в края на първия сет срещу Пабло Кареньо Буста.

Джокович имаше нещастието да бъде пробит за 5:6 "и да си позволи" да прати топката по пътя на подавачката, но се случи да я удари в гърлото. Сърбинът се притече на помощ на старата дама, която явно не беше в най-доброто си състояние. За съжаление на всички, според правилата е трябвало да се стигне до дисквалификация.

Правилникът диктува, че ако удариш лайнсмен, трябва да напуснеш турнира, но ситуацията нямаше нищо общо с "предумишлена атака". Джокович прекара 20 минути в спор с официалните лица край мрежата, но не можа да ги убеди, че всичко се е случило без да иска.

Така заради злощастен случай Джокович беше дисквалифициран и някой друг ще спечели титла от "Големия шлем", но ще трябва да се знае, че Джокович е бил отлъчен и че е имало пандемия по същото време. Този инцидент ще остане в историята като най-нелепото дисквалифициране на състезател.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация