Кареньо-Буста защити Джокович

11:35
Кареньо-Буста защити Джокович

Съперникът на Новак Джокович в третия кръг на Откритото първенство на САЩ - Пабло Кареньо Буста, заяви, че е останал шокиран от ситуацията със сърбина, при която той изпрати топка в главата на съдията на линията и бе дисквалифициран от турнира за агресивно поведение.

"Не видях момента, в който Новак изпрати топката. Гледах към треньора ми и се радвах на пробива. Когато се обърнах, видях съдията да лежи на корта и бях потресен. Това беше труден момент и за мен. Бях в шок. Опитвах се да остана концентриран, в случай, че мачът продължи. Всичко продължи 10 или 15 минути.

Не мисля, че постъпката на Новак беше преднамерена. Просто такъв беше моментът, аз направих брейк и Новак реагира. Новак не е искал да уцели в главата съдията. 

Реферите и супервайзърът постъпиха правилно, но това не беше лесно решение за никого. Новак ще обясни ситуацията. Това е тежък момент и за него. Той е прекрасен играч и човек. Знам, че не е искал да се случи така. И на мен не ми се искаше по този начин да стигна до четвъртфиналите", коментира Кареньо-Буста.

Следващият съперник на Буста ще бъде канадецът Денис Шаповалов.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация