Пиронкова: Зная, че синът ми ме гледа и се гордее с мен

11:50
Пиронкова: Зная, че синът ми ме гледа и се гордее с мен

Щастливата Цветана Пиронкова сподели след края на драматичната си победа с 6:4, 6:7 (5), 6:3 срещу французойката Ализе Корне на 1/8-финалите на US Open, че не може да повярва как е успяла да надделее над съперничката си в тази почти тричасова епична битка на "Луис Армстронг Стейдиъм".

Цвети за първи път в кариерата си се класира на 1/4-финалите в Ню Йорк, а там я чака среща с друга майка - носителката на рекордните в "Оупън ерата" 23 титли на сингъл от "Големия шлем" Серина Уилямс. След двубоя с Корне Пиронкова заяви, че синът й Александър, който е на две години, със сигурност се гордее с майка си. "Зная, че той ме гледа и се гордее с мен", каза Пиронкова. 

Що се отнася до самия мач, тя коментира, че се е опитвала да играе по-агресивно, за да не губи енергия в дълги разигравания от дъното на корта. Тя призна още, че не е усещала никакво напрежение след края на втория сет, в който пропусна мачбол. "Абсолютно нереално е. Не мога да повярвам, че издържах днес. В края на мача бях много уморена и не вярвах, че имам силите да го направя. Просто продължавах и продължавах да се боря и в крайна сметка това ми се отплати.

Преди началото на третия сет не чувствах никакво напрежение. Мисля, че промених стратегията си и се опитах да бъда по-агресивна, защото не мислех, че ще мога да тичам по 10 минути за всяка точка. Така че се опитах да правя точките по-кратки и това проработи", заяви щастливата млада майка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация