Зверев срещу Кареньо Буста в първия мъжки полуфинал в Ню Йорк

09:31
Зверев срещу Кареньо Буста в първия мъжки полуфинал в Ню Йорк

Германецът Александър Зверев се класира за втори пореден полуфинал в турнири от Големия шлем, след като победи Борна Чорич с 1-6, 7-6(5), 7-6(1), 6-3 в мач от четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ.

Петият поставен в схемата Зверев започна колебливо двубоя и взе само един гейм в първия сет, но след това изравни играта и успя да надделее в два поредни тайбрека, за да излезе напред. В четвъртия сет един пробив бе достатъчен на Зверев, за да затвори мача след три часа и 25 минути игра. По този начин той достигна първия си полуфинал в Ню Йорк и втори пореден в турнирите от Големия шлем след Откритото първенство на Австралия в началото на година.

За място на финала 23-годишният Зверев ще спори с испанеца Пабло Кареньо Буста, който надви младия Дени Шаповалов в тежка петсетова битка с 3-6, 7-6(5), 7-6(4), 0-6, 6-3. Двамата тенисисти си разменяха преимуществото на корта, като в крайна сметка многото непредизвикани грешки (76) на канадеца натежаха и той загуби след повече от четири часа игра. За Кареньо Буста това е втори полуфинал на Ю Ес Оупън.

При жените шампионката от 2018 година Наоми Осака се класира за полуфиналите на Откритото първенство на САЩ, след като победи представителката на домакините Шелби Роджърс с 6-3, 6-4 в четвъртфинален мач от горната половина на женската схема.

22-годишната японка бе много солидна през целия двубой, като допусна само един пробив, а от своя страна взе подаването на съперничката си три пъти, за да стигне до чист успех след час и 20 минути игра. Четвъртата поставена в схемата Осака завърши срещата с 24 печеливши удара и едва 8 непредизвикани грешки. По този начин Осака се класира за полуфиналите в Ню Йорк за втори път в кариерата си, като там ще срещне друга американка – Дженифър Брейди, която записа категоричен успех над Юлия Путинцева с 6-3, 6-2. 25-годишната Брейди реализира шест аса и стигна до пет пробива за победата, дошла след час и 9 минути игра. За нея това ще е първо участие на полуфинал в турнир от Големия шлем.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация