Преместиха жребия за ШЛ от Атина заради COVID-19

18:51
Преместиха жребия за ШЛ от Атина заради COVID-19

Жребиите за груповите фази на тазгодишните издания на Шампионска лига и Лига Европа бяха изместени от Атина, защото ще нарушат местните мерки срещу коронавируса за големи прояви в затворени пространства, съобщиха от УЕФА.

Европейската футболна централа заяви, че жребият за ШЛ ще се проведе без гости – като клубни представители, в офисите й в Нион, Швейцария, на 1 октомври, докато жребият за ЛЕ ще бъде в същата сграда на следващия ден. Решението идва след разговори с гръцките власти, добавиха от УЕФА.

„Всички страни се съгласиха, че основният приоритет трябва да остане общественото здраве и че в момента не е възможно да се организира събитие от подобен мащаб с гости в Атина, тъй като би нарушило обществените здравни ограничения и мерки относно събития на закрито“, се казва в изявление на Европейската централа.

Груповата фаза на Шампионска лига ще започне не по-късно от обикновено – на 20 октомври. Миналата кампания бе прекъсната временно заради пандемията от коронавирус, преди да бъде подновена и в крайна сметка завършена през август.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация