Зенит се прицели в Набил Фекир

09:59
Зенит се прицели в Набил Фекир

Зенит (Санкт Петербург) има желание да привлече в редиците си плеймейкъра на Бетис Набил Фекир. Шампионът на Русия прави сериозна селекция за предстоящото си участие в Шампионската лига и в клуба са насочили поглед към 27-годишния французин, твърди "АС".

Първоначално се появиха информации, че Зенит има желание да привлече Кристиан Ериксен от Интер, но от клуба отрекоха подобно нещо. Руснаците изглежда са се насочили към Фекир, който е доста по-реалистична цел.

Привличането на французина обаче може и да не е толкова лесна задача. Бившият клуб на Фекир Лион трябва да получи 20% от негова следваща продажба. Освен това и самият футболист държи 10% от правата си. Това означава, че Бетис няма да се съгласи да го продаде за по-малко от 30 милиона евро, за да избие вложените за неговото привличане 22 милиона евро през миналото лято.

От друга страна обаче Бетис не е в цветущо финансово състояние, а Фекир получава доста сериозна заплата в размер на 7  милиона евро. Затова от клуба може и да се замислят за евентуална продажба, за да облекчат бюджета си за заплати.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация