ЦСКА София изтръгна късно реми срещу Черно море във Варна

21:00
ЦСКА София изтръгна късно реми срещу Черно море във Варна

С късен гол на Томи Юрич ЦСКА София успя да измъкне точка на Черно море във Варна. Срещата завърши 1:1. Домакините пропуснаха дузпа в 48-та минута, а от 63-та минута играха с 10 души на терена заради втори жълт и съответно червен картон на Даниел Димов.

Първото сериозно положение в срещата бе за гостите в 12-та минута, когато след центриране от корнер Пламен Гълъбов засече топката с глава, но тя премина над вратата на Черно море. В 23-та минута Георги Йомов центрира отдясно в наказателното поле на домакините, Стефано Белтраме засече топката с глава, но вратарят Георги Георгиев успя да избие. При последвалото меле топката влезе във вратата на Черно море, но според съдията Станислав Тодоров футболистът на гостите Али Соу бе извършил нарушение и голът не беше зачетен. В 36-та минута Черно море откри резултата след страхотен гол на Матиас Курьор. Футболистът на Черно море, който бе с гръб към вратата, след центриране на Васил Панайотов успя да отклони с темето си топката към вратата на гостите и тя с парабола влезе неспасяемо във вратата на ЦСКА. В 45-та минута Стефано Белтраме стреля от около 20-тина метра, но топката премина встрани от вратата на домакините.

На полувремето имаше напрежение извън стадиона между феновете на двата отбора.

В началото на втората част домакините можеха да удвоят преднината си. В 46-та минута Исмаил Иса стреля опасно, но вратарят на гостите Густаво Бусато успя да избие топката, а при последвалото меле Матиас Курьор бе съборен в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. В 48-та минута дузпата изпълни Васил Панайотов, но вратарят на гостите Густаво Бусато успя да спаси. В 63-та минута Черно море остана с 10 души на терена, след като капитанът Даниел Димов получи втори жълт и съответно червен картон. В 83-та минута вратарят на гостите Густаво Бусато предотврати сигурен гол, след като спаси опасен удар от пряк свободен удар на Матиас Курьор. В 88-та минута ЦСКА изравни резултата. При центриране в наказателното поле на домакините Юрген Матей отклони топката към Томи Юрич, който с глава от 2-3 метра успя да изравни и да донесе точката на гостите. В 90+3 минута Юрген Матей можеше да вкара нов гол за гостите, но ударът му от десетина метра бе много неточен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация