Забраняват на коментаторите в Англия да използват думите "скорост" и "мощ" заради расистки асоциации

09:58
Забраняват на коментаторите в Англия да използват думите "скорост" и "мощ" заради расистки асоциации

Коментаторската професия става все по-трудна в Англия, съобщава "Дейли Мейл". На среща на водещите тв разпространители, в която са взели участие близо 450 души, е бил разпространен списък с думи и изрази, които да не се използват, тъй като могат да бъдат изтълкувани с расистки подтекст.

Сред тях е и "cakewalk", използвана като синоним на лека разходка, но изразът идва от робските плантации в САЩ, където собствениците карали за удоволствие робите да участват в нещо като танцово състезание, за да получат сладкиш. Като алтернатива е посочен изразът "разходка в парка".

Едва запознали се със списъка с думи, коментаторите били изненадани и с рестрикцията да не използват изрази като "скорост и мощ", описвайки определен играч, тъй като това също било проява на расов стереотип. През новия сезон в Англия се обсъжда носенето на знака "Няма място за расизъм" върху екипите на всички играчи и официални лица.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

crazyfreak
13.09.2020 16:48

И каква дума ще използват вместо скорост?!Нека позная-"афроамериканска бързина"!!!Абсолютни импотентни курви!!!

Xelikopterr
13.09.2020 13:44

А най-добре ще бъде да гледаме мачовете без публика, коментаторите да си мълчат, защото просто нямат думи, които могат да използват и всички футболисти да са чернокожи...

darklight
13.09.2020 11:41

Англичаните също като американците съвсем изтрещяха.