Григор научи първия си съперник в Рим

10:07
Григор научи първия си съперник в Рим

Италианецът Джанлука Маджер ще бъде съперник на Григор Димитров в първия кръг на турнира от категорията "Мастърс" в Рим Internazionali BNL d'Italia. Това определи жребият на първото голямо състезание на клей за годината. Турнирът ще послужи на играчите като подготовка за започващия на 27 септември "Ролан Гарос".

25-годишният Маджер получи "уайлд кард" за основната схема. Той в момента е 80-и в ранглистата на ATP. Рекордното му класиране е 77-а позиция, регистрирана в края на февруари тази година. Висок е 188 см, играе с дясна ръка и бекхенд с две ръце. 

Италианецът достигна до финала на турнира в Рио де Жанейро тази година. Това е и единственият му финал на ниво ATP. Маджер и Григор досега не са играли помежду си.

При успех на старта, поставеният под №15 Димитров ще премери сили във втория кръг срещу японеца Йошихито Нишиока или сърбина Миомир Кецманович.

Бихме могли да кажем, че жребият бе благосклонен към Григор, тъй като хасковлията попадна в четвъртината на поставения под №3 грък Стефанос Циципас, който все пак е доста по-приемлив вариант от Рафаел Надал или Новак Джокович. Димитров е в половината на световния №2 Рафаел Надал, който в Рим ще направи завръщането си в Тура след избухването на пандемията. Водач в схемата е лидерът в ранглистата на ATP Новак Джокович, а под №4 е поставен представител на домакините - Матео Беретини. От участие в започващата в понеделник надпревара логично се отказаха двамата финалисти на US Open - Доминик Тийм и Александър Зверев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация