Левски се измъчи срещу Етър, но грабна трите точки

22:52
Левски се измъчи срещу Етър, но грабна трите точки

Левски победи Етър с 2:1 като домакин в среща от 5-ия кръг на efbet Лига. Живко Атанасов беше точен с глава в 36-ата минута. Преслав Боруков изравни в 44-ата минута. Борислав Цонев от фаул в 78-ата минута вкара за 2:1.


Двубоят стартира много по-добре за гостите, които от първата минута започнаха да атакуват. Още във втората минута Ангелов пробва удар, но Михайлов спаси. До деветата минута гостите бяха по-активни, след което "сините" организираха една атака, но подаването на Станислав Иванов към Паулиньо беше пресечено от защитник.


Първата добра възможност бе в 30-ата минута. Господинов сбърка при едно центриране, топката попадна в Спиерингс, който стреля мощно, но Яни Пехливанов изби пред голлинията.


Малко след това Левски стигна до гол след ново статично положение. Борислав Цонев центрира от корнер, Алекс Петков отклони топката с глава, а връхлитащият Атанасов от два метра прати топката в мрежата с глава. Това е първото попадение на бранителя за клуба.


Гостите имаха претенции за нарушение на Петков срещу Крачунов, което коства жълт картон на футболиста на Етър.

 

Веднага след гола Паулиньо пропусна да удвои, което се оказа решаващо, тъй като в 43-ата минута "виолетовите" изравниха. Хубава атака на Етър, в която имаше поредица от грешки в отбраната на домакините, завърши с гол на Боруков. 


Антон Огнянов центрира добре, Атанасов фаулира Боруков в наказателното поле, но не последва сигнал. Топката беше достигната от Здравко Илиев, който върна назад, а Боруков се изправи и от няколко метра матира Михайлов за 1:1. Юношата на "сините" отбеляза първото си попадение в елита на България, което е първо и за Етър през тази кампания, след като досега тимът имаше голова разлика 0:11.


През второто полувреме нервите в състава на Георги Тодоров взимаха връх и в продължение на 30 минути състезателите така и не успяваха да изградят някаква смислена атака, която да застраши вратата на добре бранещия се Етър. 


В 71-та минути всъщност дойде и най-добрата възможност за частта и тя беше на сметката на гостите. Милчо Ангелов получи топката след търпелива атака на гостите. Нападателят се обърна и отправи мощен изстрел към далечния ъгъл на вратата на Николай Михайлов, но за щастие на "сините" привърженици топката профуча встрани. 


Както изглеждаше, че срещата ще завърши при равенство, така всичко се промени в 79-та минута. "Сините" получиха възможност да изпълняват пряк свободен удар на около 20 метра отляво от вратата на Етър. Зад топката остана Борислав Цонев, който с чудесен удар в близкия ъгъл преодоля и гиганта Анатоли Господинов, за да върне усмивките по лицата на феновете на Левски.


ЛЕВСКИ - ЕТЪР 2:1


1:0 Живко Атанасов (36)
1:1 Боруков (44)
2:1 Цонев (79)


ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Николай Михайлов, Ивайло Найденов, Алекс Петков, Живко Атанасов, Орлин Старокин, Илия Юруков, Борислав Цонев, Станислав Иванов, Стайн Спиерингс, Здравко Димитров, Паулиньо


ЕТЪР (3-4-3): Анатоли Господинов, Пламен Крачунов, Яни Пехливанов, Георги Купенов, Антон Огнянов, Никола Колев, Здравков Илиев, Божидар Кацаров, Даниел Пехливанов, Преслав Боруков, Милчо Ангелов

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация