Марсилия излъга ПСЖ в дерби с пет червени картона (видео)

10:38
Марсилия излъга ПСЖ в дерби с пет червени картона (видео)

Олимпик Марсилия спечели френската класика срещу Пари Сен Жермен. Възпитаниците на Андре Вилаш-Боаш измъкнаха минимален успех с 1:0 на "Парк де Пренс", като така нанесоха втора поредна загуба на големия си съперник, който остава с нулев актив от началото на сезона до момента. Това е първа победа за марсилци в дербито от 27 ноември 2011 година насам. Единственият гол в срещата падна в 31-ата минута, а негов автор бе Флориан Товен. След това съперниците си отбелязаха по още едно попадение, но те не бяха зачетени.

Срещата бе изпъстрена от сблъсъци по терена и много слабо съдийство. Тя логично завърши с бой между играчите на двата тима и червени картони за Лейвин Курзава, Леандро Паредес, Дарио Бенедето и Жордан Амави. След разглеждане на ситуацията с ВАР и Неймар видя червения цвят в ръката на арбитъра.

ПСЖ започна мача доста настъпателно и още във 2-ата минута бе близо до откриване на резултата. Идриса Гей отправи опасен удар, но Стив Манданда отговори с блестящо спасяване. След това в 18-ата минута Неймар получи отлично центриране, но изстрелът му с глава не намери вратата.

В същото време Марсилия чакаше своя шанс и той дойде в 31-ата минута. Тогава при едно центриране от фаул Флориан Товен изскочи зад защитата и отблизо успя да промуши кълбото в близкия ъгъл на вратата за 0:1.

В 45-ата минута гостите поискаха дузпа за игра с ръка на Андер Ерера в наказателното поле, но такава не бе отсъдена.

Парижани отново натиснаха в началото на втората част. В 57-ата минута след страхотна многоходова атака топката стигна до Пабло Сарабия на чудесна позиция в пеналта, но отново Манданда направи страхотно спасяване.

Три минути по-късно ветеранът под рамката на Олимпик спря и Неймар след опасен далечен удар на бразилеца.

В 62-ата минута Анхел ди Мария бе изведен зад защитата и вкара, но голът не бе зачетен заради засада на аржентинеца.

В 65-ата минута и попадение на марсилци не бе зачетено заради спорна засада. Товен шутира мощно, ударът му бе спасен, но топката попадна в Бенедето, който отбеляза, но съдията вдигна ръката си за засада, вместо да посочи бялата точка.

До края ПСЖ търсеше изравняването с всички сили, но така и не успя да създаде нещо кой знае колко опасно. За капак срещата завърши с грозни сцени на бой между играчите на двата тима и червени картони за Лейвин Курзава, Леандро Паредес, Дарио Бенедето, Жордан Амави и Неймар.

Така Олимпик Марсилия се поздрави с ценна победа над големия враг и с 6 точки излезе на 5-ата позиция във временното класиране. ПСЖ записа втора поредна загуба и се намира на 18-ото място с 0 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация