Ето кога вече ще има ВАР в България

19:06
Ето кога вече ще има ВАР в България

След проведения Изпълком на БФС се разбра кога системата ВАР ще бъде наложена в efbet Лига. Предвидено е част от българските съдии да преминат подготовка за работа със системата. Планът е от края на април, когато ще стартира и плейофната фаза в шампионата, да се осъществи реално използване на ВАР.

"Проектът на комисията включва пет етапа, като оптимистичната цел е към края на април да се осъществи реално използване на системата VAR в плейофната фаза на Първа лига. Към края на настоящия сезон, това е оптимистичната цел", заяви медийният директор на БФС - Христо Запрянов.

"Ще бъдат поканени хора от Нидерландия, които ще се занимават с обучението на съдиите. Ще бъдат подготвени 18 ВАР-съдии и 18 асистент-ВАР-съдии. Дали Георги Кабаков ще бъде включен в обучението, това ще го реши Съдийската комисия, която има за задача да подготви списъците. По-големият проблем не е подготвянето на стадионите, защото повечето стадиони отговарят в голяма степен на изискванията, а обучението на хората", обясни Емил Костадинов.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация