Янис отново е МВП на редовния сезон

08:54
Янис отново е МВП на редовния сезон

Янис Адетокумбо за втора поредна година бе награден с приза за “Най-полезен играч” на редовния сезон в Националната Баскетболна Асоциация. Суперзвездата на Милуоки Бъкс изпревари лидера на ЛА Лейкърс ЛеБрон Джеймс и звездата на Хюстън Джеймс Хардън в гласуването на журналистите, за да се докосне отново до признанието за най-добър играч в НБА.

25-годишният грък става едва третият играч в историята на Лигата, който печели отличията за "Най-полезен играч" и "Най-добър защитник" в рамките на един сезон след Майкъл Джордан и Хакийм Олайджуон. Освен това Янис е 12-ят баскетболист, който печели най-ценното индивидуално отличие в НБА в поредни години след Бил Ръсел, Уилт Чембърлейн, Карийм Абдул-Джабар, Моузес Малоун, Лари Бърд, Меджик Джонсън, Майкъл Джордан, Тим Дънкан, Стийв Неш, ЛеБрон Джеймс и Стеф Къри.

Адетокумбо, който е четирикратен участник в "Мача на звездите", записа през редовния сезон 2019/20 по 29.5 точки, 13.6 борби и 5.6 асистенции средно на мач, като записа рекордно ниските за носител на наградата 30.4 минути средно на мач.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация