Кошмарно начало на сезона за Вердер (видео)

18:48
Кошмарно начало на сезона за Вердер (видео)

Херта (Берлин) срази Вердер (Бремен) с 4:1 като гост в първия мач на двата тима от новия сезон в Бундеслигата. Гостите бяха пълни господари на терена и заслужено дръпнаха с 3:0 след около час игра, подсигурявайки си успеха. Петер Пекарик (42’), Доди Лукебакио (45’), Матеус Куня (62’) и Джон Кордоба (90') вкараха за тима от Берлин, а Дейви Зелке (69’) се разписа за бременчани. Още при 0:0 нападателят на Херта Кшищоф Пьонтек удари греда.

Така столичани се съвзеха след шокиращото поражение с 4:5 от Айнтрахт (Брауншвайг) за Купата на Германия. В същото време днешните домакини показаха, че с нищо не са се променили от кошмарния за тях минал сезон, в който записаха 19 загуби и едва се спасиха от изпадане.

Новото попълнени на Вердер от Манчестър Юнайтед Таит Чонг стартира като титуляр в състава на Флориан Коофелт, но не се запомни с нищо. Херта натисна още от началото, но успя да нанесе удара си чак в края на първата част. В 42-ата Пекарик беше точен на празна врата, а в 45-ата Лукебакио удвои.

В 62-ата вратарят Иржи Павленка не се намеси добре след удар на Куня и резултатът набъбна на 3:0 за гостите.

Седем минути по-късно Зелке, който е под наем точно от Херта, намали с глава. “Зелените” създадоха още няколко възможности, но до нов гол в тяхна полза не се стигна. В същото време в последната минута новото попълнение на Херта Джон Кордоба докара нещата до 4:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация