Ливърпул разпиля десет от Челси, Мане се развихри с два гола (видео)

20:20
Ливърпул разпиля десет от Челси, Мане се развихри с два гола (видео)

Ливърпул победи Челси с 2:0 на "Стамфорд бридж" в дербито от втория кръг на английската Висша лига.  Садио Мане откри резултата в 50-ата минута, а четири след това сенегалецът удвои. Сините играха с човек по-малко през цялото второ полувреме.


"Червените" се настаниха в половината на Челси в началото, владееха повече топката и често я отнемаха сравнително бързо, когато лондончани опитваха да изнасят. В 14-ата минута гостите имаха първата добра голова възможност. След рикошет топката се насочи към Салах. Кепа необмислено тръгна да я гони, опразвайки вратата си. Салах го изпревари и премина покрай него, след което центрира на близката греда, където Фирмино засече. Кристенсен обаче бе там и блокира, след което топката рикошира в главата му и излезе в корнер.


В 19-ата Салах проби добре през центъра и си отвори пространство за стрелба, но ударът му бе блокиран от Кристенсен. Това постави началото на първата опасна контра на Челси. Вернер получи отляво в оголената отбрана на Ливърпул, но се забави, тръгна да влиза навътре и се озова очи в очи Фабиньо. Бразилецът за втори път от началото на мача спечели директното надиграване с новия нападател на лондончани и предотврати опасността.

 

Челси опитваше да изненада високо изнесената отбрана на Ливърпул с дълги подавания към Хавертц и Вернер, но не се получаваше. Халфът трудно успяваше да овладява топката в тези ситуации, а когато играеше с нея, често я губеше лесно.
В 32-рата минута Вернер най-сетне успя да преодолее Фабиньо, което му даде шанс да стреля от границата на наказателното поле, но топката премина встрани от дясната греда.


Малко по-късно Салах овладя много добре на далечната греда  центриране на Александър-Арнолд. Египтянинът центрира остро успоредно на голлинията, но Фирмино не успя да засече.


В 38-ата минута Хавертц излезе зад отбраната на Ливърпул, след което подаде към Вернер, който от чудесна позиция не успя да намери вратата. Флагът на страничния рефер остана спуснат, но повторенията показаха, че халфът бе в положение на засада.
В самия край на първото полувреме Хендерсън изведе с дълго подаване Мане, който се откъсваше сам срещу Кепа. Кристенсен обаче задържа сенегалеца, който загуби равновесие и падна. След като изгледа повторение на монитора, Пол Тиърни, който първо показа жълт картон на бранителя, правилно промени решението си и изгони датчанина.


За началото на второто полувреме в игра за Челси се появи Томори, който замени Хавертц, за да запълни дупката в отбраната на домакините. Тиаго Алкантара пък дебютира, заменяйки капитана Джордан Хендерсън. Лентата пък взе Ван Дайк.


Ливърпул натисна от първите секунди на второто полувреме. В 50-ата Фирмино и Салах направиха страхотно двойно, след което бразилецът центрира, а Мане засече чудесно с глава. Само четири минути след това сенегалецът отбеляза и втори гол, след като пресече топката след много неудачно подаване на Кепа с крак. Томори върна към стража, който направи поредната си груба грешка.


В 65-ата минута Кепа успя да се отличи и с позитивна проява, след като изби с крак силен удар по земя на Вайналдум, който бе изведен много добре от Фирмино.


В 73-тата минута Тиаго леко задържа нахлуващия в наказателното поле Вернер. Пол Тиърни посочи бялата точка. Жоржиньо изпълни, но Алисон се намеси много добре и спаси.


Пет минути преди края Алисон отново се намеси много добре, отразявайки много опасен удар на Ейбрахам с левия крак.


Челси: Кепа, Джеймс, Зума, Кристенсен, Алонсо, Жоржиньо, Канте, Ковачич, Маунт, Хавертц, Вернер


Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Фабиньо, Робъртсън, Хендерсън, Кейта, Вайналдум, Мане, Фирмино, Салах

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация