Юве на Пирло стартира с ентусиазъм и вдъхновяващи три точки (видео)

23:42
Юве на Пирло стартира с ентусиазъм и вдъхновяващи три точки (видео)

Ювентус стартира защитата на титлата и битката за десето поредно Скудето срещу Сампдория на "Алианц Стейдиъм". Резултатът е 3:0 в полза на домакините. Автор на първото попадение стана Деян Кулешевски в 13-ата минута. Десетина минути преди края Леонардо Бонучи удвои. В самия край Кристиано Роналдо най-сетне откри головата си сметка, след като направи няколко пропуска преди това.


Двубоят започна с много активна игра на домакините. Кристиано Роналдо и Данило опитаха да затруднят стража на гостите Аудеро, но не успяха. Така се стигна до 13-ата минута, когато Кристиано Роналдо нахлу в наказателното поле, не успя да преодолее сгъстената отбрана и топката му бе отбита, но попадна в краката на Кулушевски, който без колебание я прати в далечния ляв ъгъл на вратата на Сампдория. В 24-ата минута Ювентус беше много близо до второ попадение, когато след хубав удар на Кристиано Роналдо топката срещна напречната греда.


Гостите от Генуа се опитаха да пренесат играта по-далеч от вратата си, но така и не успяваха и опасните моменти пред вратата на Аудеро продължиха да следват. В 34-ата минута отново Роналдо не успя да се разпише. Аарън Рамзи напредна отляво и прати прострелно топката в наказателното поле. Португалецът се опита в движение да я насочи във вратата, но ударът му се оказа неточен, като топката мина на сантиметри от дясната греда. В 43-ата минута дебютантът Уестън Маккени отправи хубав удар извън наказателното поле, но топката прелетя над вратата.


Второто полувреме започна с три промени в състава на гостите, като треньорът Клаудио Раниели пусна в игра Фабио Куалярела, Гастон Рамирес и Мая Йошида. Играта отново се водеше основно пред вратата на Сампдория, като Роналдо отново беше близо до попадение. След негов удар топката обачебе блокирана и излезе в ъглов удар. Малко по-късно португалецът имаше нови две ситуации. При първата не успя да нанесе удар с глава, тъй като топката му дойде твърде висока.


Във втория след подаване от Куадрадо се опита да отиграе много атрактивно, но ударът му не беше точен.В 65-ата минута и Самп стигна до ситуация пред вратата на Шчесни, но бившият нападател на торинци Фабио Куалярела беше неточен. Влезлият като резерва за Юве Матия Де Шилио отправи силен удар към вратата в 71-ата минута, но топката бе блокирана и излеза в ъглов удар. В 75-ата минута Роналдо стреля от пряк свободен удар, топката намери целта, но Аудеро боксира.


Две минути преди края на редовното време Кристиано Роналдо откри головата си сметка за сезона с плътен диагонален удар, който попадна в долния ляв ъгъл на Аудеро. Асистенцията бе на Рамзи, който намери Кристиано на чиста позиция с пас в коридор. Така бе оформен и крайният резултат.


Ювентус - Сампдория 3:0


1:0 - Кулешевски 13
2:0 - Бонучи 78
3:0 - Роналдо 88


Ювентус: Шчесни, Данило, Киелини, Бонучи, Фработа, Куадрадо, Маккени, Рабио, Рамзи, Кулушевски, Роналдо.


Сампдория: Аудеро, Бережински, Тонели, Коли, Ауджело, Депаоли, Торсби, Екдал, Лерис, Янкто, Бонацоли.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация