Реал Мадрид започна кампанията с нулево реми като гост на Реал Сосиедад (видео)

23:51
Реал Мадрид започна кампанията с нулево реми като гост на Реал Сосиедад (видео)

Реал Сосиедад и Реал Мадрид завършиха наравно 0:0 на стадион "Аноета" в среща от втория кръг на Примера дивисион. 


Срещата в Сан Себастиан започна в спокойно темпо. Постепенно испанският шампион вдигна оборотите, като Винисиус Жуниор се активизира отляво. В 14-ата минута “лос бланкос” изградиха вертикална атака с няколко паса - Бензема и Тони Кроос направиха двойно подаване и френският нападател шутира по земя - в ръцете на Алекс Ремиро. В 26-ата Винисиус атакува отдясно и потърси прстрелно подаване към Бензема, но шпагат на защитник предотврати изключително голяма опасност.


В 36-ата минута Серхио Рамос се ориентира добри при суматоха след корнер. Капитанът на шампионите отправи удар, при който топката срещна тялото на защитник на домакините. Претенциите за игра с ръка и дузпа не бяха основателни. Минута по-късно вратарят на баските допусна грешка при изнасянето на крак. Бензема се измъкна от засадата, преодоля стража Ремиро, но от малък ъгъл не намери очертанията на вратата.


В 43-ата минута Александър Исак получи чудесна топка лице в лице с вратаря Тибо Куртоа. Белгийският страж успя да спаси с крак. Атаката продължи и завърши с нов изстрел на шведския нападател. Този път топката премина покрай далечната греда.


Втората част започна с чудесна възможност пред домакините. Те развиха добра акция, топката стигна за Бареначея отляво, който от въздуха насочи към диагонала. Топката премина на сантиметри от гредата, а може би по-добрата опция беше паса към Исак. В 53-ата Кроос се устреми напред и изведе Бензема, който беше блокиран при удара от Ариц Елустондо.


В 55-ата Винисиус Жуниор направи двойно с Бензема и извади опасно топката в наказателното поле, но не намери свой съотборник. Две минути по-късно Реал Сосиедад изгради хубава атака на скорост, Микел Оярсабал овладя, но ударът му от дъгата можеше да бъде далеч по-добър. В 62-ата Бензема шутира коварно от дъгата, топката тупна на земята и вратарят Ремиро изби с мъка.


В 78-ата Винисиус имаше много пространство пред себе си отляво, напредна и подаде в наказателното за резервата Марвин, който не си изработи възможност за удар след неудачен финт. В 88-ата домакините развиха хубава атака, топката стигна до Давид Силва, чийто удар беше блокиран от Рафаел Варан.
 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация