Сити тръгнаха с успех при визитата на Уулвс

08:59
Сити тръгнаха с успех при визитата на Уулвс

Манчестър Сити спечели гостуването си на Уулвърхямптън Упндърърс с 3:1 в първи двубой за „гражданите“ от новия сезон във Висшата лига. Тимът на Пеп Гуардиола започна кампанията със седмица по-късно заради ангажиментите си в изминалата кампания от Шампионската лига и през първите 45 минути показа повече свежест, агресия и динамика от съперника, което доведе до аванс от две чисти попадения.

Кевин Де Бройне бе фаулиран в наказателното поле от Ромен Саис, а главният съдия Андре Маринър не се поколеба да посочи бялата точка. Зад топката застана именно белгиецът, който преодоля Руй Патрисио за 1:0. Малко след това Фил Фодън завърши атака, тръгнала от Де Бройне и преминала през Рахийм Стърлинг, който бе на ръба на засадата. „Вълците“ така и не успяваха да се противопоставят на опонента през първото полувреме, като се отчетоха само с един изстрел извън вратата на Раул Хименес.

През втората част обаче те показаха съвсем различно лице и в рамките на 15 минути на няколко пъти бяха близо до изравнителното попадение. Пропуски направиха Даниел Поденс и Хименес. Сити изглеждаха объркани в защита и оставяха много пространства за съперника, което закономерно доведе до намаляване на дефицита след точната интервенция на Хименес с глава. Мексиканецът получи топката след центрира на Поденс, който преодоля елементарно Де Бройне на фланга.

В крайна сметка домакините не успяха да увенчаят силната си игра през второто полувреме и инкасираха трето попадение, реализирано от Габриел Жезус. Уулвс са вече с победа и загуба от старта на сезона. В следващия кръг тимът на Нуно Ешпирито Санто гостува на Уест Хем, докато за Сити предстои домакинство на Лестър. В другия мач от понеделник Астън Вила също потегли с успех през новата кампания, след като надви Шефилд Юнайтед с 1:0.

Единственият гол бе отбелязан от Езри Конса през втората част. Бирмингамци играха почти цял мач с човек повече на терена след директния червен картон на Джон Игън, но можеха изостанат в резултата, когато Джон Лундстрам получи правото да изпълни дузпа. Тя обаче бе спасена от новия страж на Вила Емилиано Мартинес. В следващия кръг Вила гостуват на новака Фулъм, докато Шефилд ще търси първи точки у дома срещу завърналия се след 16-годишно чакане в Премиършип Лийдс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация