Пер играл в Хамбург с пложителна проба за COVID-19

18:48
Пер играл в Хамбург с пложителна проба за COVID-19

Французинът Беноа Пер заяви в сряда, че му е било разрешено да играе на турнира в Хамбург независимо от положителната му проба за коронавирус, защото „правилата били различни“ в Германия.

Пер, който предизвика „буря“ на изминалия Ю Ес Оупън, когато бе принуден да се оттегли от надпреварата след положителната си проба, заяви, че е върнал отново положителен тест при пристигането си в Германия, но му е било казано, че вече не е заразен. Пер игра в първия си двубой на германска земя срещу полуфиналиста от Рим Каспер Рууд, но се отказа във втория сет при пасив от 4-6, 0-2 за норвежеца.

„Когато пристигнах, резултатът от теста отново беше положителен. Не мога да го понеса вече, изтощен съм. И след това ми казват, че в Германия, ако си положителен и вече си изкарал период под карантина, повече не те тестват, защото ако се заразиш отново с вируса, вече не си заразен. Благодарих на доктора и организаторите на турнира за това, че ми позволиха да играя…В Париж, някои са отрицателни, но откакто треньорът тества положително, играчите нямат право да се състезават. Тук в Германия, тестваш положително и въпреки това можеш да играеш“, сподели французинът, който игра и в Рим миналата седмица, пред журналисти.

Шестима играчи от квалификациите за Ролан Гарос при мъжете и жените се оттеглиха тази седмица поради две причини – положителен тест за COVID-19 или близък контакт със заразен треньор. Пер добави, че се опасява, че може да не участва на Откритото на Франция, тъй като лекар му е казал, че има 50% шанс той да тества положително, когато пристигне в Париж. Ролан Гарос стартира в неделя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация