Новобранец на Маями написа история и доближи Хийт на победа от финала на НБА

11:02
Новобранец на Маями написа история и доближи Хийт на победа от финала на НБА

Маями Хийт се доближи на успех от финала на НБА, след като надигра Бостън Селтикс със 112:109 в мач номер 4 от финалната серия в Източната конференция.

В първите две четвърти „горещите“ бяха по-добрият отбор на паркета и поведоха с шест точки на полувремето, като в един момент авансът им достигна цели 12. „Келтите“ обаче отвърнаха на предизвикателството чрез Джейсън Тейтъм, който след 0/6 стрелба от полето през първите 24 минути, наниза 16 точки в третата четвърт, а Бостън изоставаше с една преди заключителната.

Там Маями отново отвори разлика пред съперника, но Селтикс натиснаха в края. При 107:101 Джейлън Браун вкара тройка и съкрати дефицита на три точки 16 сек преди сирената. Джими Бътлър реализира един от двата си наказателни удара за 112:109 1.1 сек преди края, а Бостън не успя да стигне до стрелба, и така Хийт са на победа от първи финал на НБА от 2014-а насам, когато тимът отстъпи на Сан Антонио Спърс.

В герой за „горещите“ се превърна новобранецът Тайлър Хиро, който наниза 37 точки за тима, превръщайки се в едва втория най-млад новобранец с поне 35 точки в плейофен мач след Меджик Джонсън. 20-годишният талант стреля 14/21 от полето и 5/10 от тройката. Горан Драгич добави 22 пункта, а Бам Адебайо – 20 точки и 12 борби. За Бостън Тейтъм завърши с 28 точки и 9 борби, а Браун и Кемба Уокър комбинираха за 41 точки, но те бяха недостатъчни за тима на Брад Стивънс. Мач номер 5 от серията е в петък.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация