Надал недоволства от новите топки за "Ролан Гарос"

09:34
Надал недоволства от новите топки за "Ролан Гарос"

Шампионът от тазгодишното издание на US Open Доминик Тийм изрази колебанията си от новите топки, с които ще играят тенисистите на започващия в неделя турнир от “Големия шлем” - “Ролан Гарос”. Организаторите на най-големия турнир на червени кортове решиха да спрат дългогодишното си партньорство с компанията “Babolat” и от тази година “Wilson” ще захранва турнира с топки.

“Топките “Babolat” ми бяха любими, защото пасваха идеално на моята игра, както и на тази на Надал. Те бяха хубави и бързи, докато новите ще бъдат по-бавни. Това със сигурност ще повлияе на резултатите”, коментира Тийм, а “Краля на клея” Рафа Надал също се присъедини към мнението му.

“Мисля, че тези топки не са добри за игра на червено”, отбеляза търсещият 13-а титла от “Ролан Гарос”. “Организаторите трябва да вземат това предвид и да помислят за здравето на играчите, защото новите топки са изключително тежки и са опасни за лакътя и раменете”, сподели Надал, като също така остави коментар и за условията в Париж. 

“Ситуацията е много странна- Условията тук са много, много тежки. Времето е студено и това затруднява всички. Наистина условията са леко екстремни”, добави той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация