Прогнози за Висшата лига (26.09)

12:35
Прогнози за Висшата лига (26.09)

Днес ще се изиграят първите мачове от третия кръг на английската Висша лига. Програмата предлага на вниманието на феновете четири срещи, като с най-голям интерес се очаква гостуването на Манчестър Юнайтед на Брайтън. И четирите двубоя са телевизионни за България и ще бъдат предавани по Диема Спорт 2.

Брайтън & Хоув Албиън - Манчестър Юнайтед

Манчестър Юнайтед ще има за цел да се реваншира пред феновете си за шокиращата загуба с 1:3 от Кристъл Палас, побеждавайки Брайтън на "Дъ Американ Експрес Къмюнити". "Червените дяволи" не успяха да направят добър старт на сезона, но все още се възприемат като лек фаворит за титлата. Сърбският национал Неманя Матич не беше годен да играе срещу Палас, но днес трябва да има някаква роля в мача. Очаква се и изгряващата звезда на Англия Мейсън Гринууд да е сред стартовите единадесет.

"Чайките" бързо се отърсиха от загубата с 1:3 от Челси, след като отборът надви Нюкасъл с категоричното 3:0 на "Сейнт Джеймс Парк". Нийл Мупай, който бе определен за "Играч на мача" през уикенда, вероятно ще се окаже заплаха за защитниците на Манчестър и основен коз на мениджъра Потър в предни позиции.

Победата е силно желана от Юнайтед в това гостуване, особено след фиаското срещу Палас, но тя изглежда твърде рискова с оглед на състоянето на "дяволите". Затова препоръчвам залог за голове, тъй като и двата отбора показаха сериозни колебания в дефанзивен план в първите си мачове от кампанията.

И двата отбора да отбележат

Кристъл Палас - Евертън

"Селхърст Парк" ще бъде домакин на футболната среща между Кристъл Палас и Евертън. "Орлите" се стремят да надградят върху историческата победа с 3:1 над Манчестър Юнайтед и трябва да са с високо ниво на увереност в успеха срещу "карамелите". Уилфрид Заха, който вкара на два пъти в мача на "Олд Трафорд", ще бъде човекът, който трябва да тегли тима си в предни позиции. Бентеке, Кейхил, Томкинс, Уикъм и ван Аанхолт обаче остават в лазарета и отсъствието им може да окаже негативно влияние в съботния следобед.

Евертън се справиха великолепно срещу УБА, побеждавайки ги с 5:2 на "Гудисън", а лятната покупка Хамес Родригес откри голмайсторската си сметка. Бившият футболист на Реал Мадрид се очаква да блесне в тазгодишната кампания и без съмнение, всички погледи ще бъдат насочени към него в днешния сблъсък. Доминик Калвърт-Люин също ще бъде натоварен с големи очаквания, след като вкара хеттрик в миналия кръг.

Високорезултатните мачове на двата отбора подвеждат и очакванията за много голове са пренебрегнати от букмейкърите. Тук мисля да се доверя на тяхната преценка и ще дам прогноза за по-малко от три гола.

Под 2,5 гола 

Уест Бромич Албиън - Челси

Уест Бромич Албиън ще се опита да забрави за тежка загуба с 2:5 от Евертън, като постигне положителен резултат срещу Челси. "Дроздовете" изпитваха сериозни проблеми в защитен план в сблъсъка на "Гудисън Парк", но трябва да се отбележи, че Кийрън Гибс беше изгонен в края на първото полувреме. Ахмед Хегази и Кенет Зохоре не са възстановени и няма да могат да помогнат на съотборниците си в този двубой. 

"Сините" ще се стремят да наваксат с точките след загубата от Ливърпул. Момчетата на Франк Лампард имат голям шанс да се върнат на победния път срещу наглед непретенциозен съперник като УБА. Класата и статистиката е твърдо в полза на лондончани, така че тук ще им се доверя.

Челси

Бърнли - Саутхямптън

Съботната програма се закрива от мача Бърнли- Саутхямптън. Бърнли започнаха колебливо сезона и без съмнение ще бъдат доволни, ако се стигне до поредното оцеляване във Висшата лига. Основният полузащитник Роби Брейди получи травма в гостуването на Лестър на "Кинг Пауър" и отсъствието му ще е много тежък удар по амбициите на домакините за успех в днешния сблъсък.

"Светците" не показаха почти нищо стойностно срещу Тотнъм и вече са в поредица от три загуби.

И Бърнли, и Саутхямптън няма да искат да рискуват и да претърпят нов провал, затова очаквам затворен мач и предпазливи дейвтвия, който ще доведат до малко голове.

Под 2,5 гола

Калоян Биволарски

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация