Конте: Впечатлен съм от представянето ни в офанзивен план

12:32
Конте: Впечатлен съм от представянето ни в офанзивен план

Наставникът на Интер Антонио Конте имаше много трудни мигове по време на мача срещу Фиорентина, но неговият отбор съумя да изтръгне победата с 4:3. Конте похвали характера на тима, но не пропусна да отчете и допуснатите слабости.

"Трите точки безспорно са важни, но не по-малко ценно е цялостното ни представяне. Положителното е, че вкарахме 4 гола и създадохме голям брой положения. Мисля, че вратарят на съперника изигра отличен мач. В същото време е факт, че не се справихме с контрите на Фиорентина. Момчетата знаят, че трябва да се подобрим в това отношение. Балансът е ключчът към всичко. На моменти на нас ни липсваше баланс и си платихме за грешките", заяви Конте.

"Искам да се защитаваме, като изтласкваме противника далеч от наказателното ни поле. Искам да пресираме. Впечатлен съм от представянето ни в офанзивен план. Забелязах обаче, че нападахме с прекалено много футболисти и така оставяхме свободни пространства за Фиорентина. Трябва да сме по-компактни и по-внимателни", подчерта треньорът на "нерадзурите".

"Ериксен игра добре. Наясно сме с качествата му и се стремим да извлечем максимума от тях. Работим с него, както с всички останали. Той е най-силен зад двамата нападатели. Имам му доверие и съм търпелив. Кристиан се труди много и нещата ще се получат", убеден е Конте.

"След първата ми година в Интер осъзнах, че фокусът е поставен изцяло върху резултатите и хората забравят, че изграждането на силен отбор е процес. Вярвам в пътя, по който сме тръгнали. Един треньор трябва да се наслаждава на процеса на развитие на своя тим. Понякога една загуба или слаб мач ме карат да забравя всичко това, а не трябва да е така", сподели специалистът.

"През миналия сезон заслужихме уважение с представянето си както в Италия, така и в евротурнирите. Трябва да носим радост на феновете си, да не се предаваме в мачове като днешния. Играчите показаха характер и сърце, горд съм с тях", каза още Антонио Конте.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация