Огромна изненада в Бундеслигата! Хофе сгази Байерн (видео)

18:30
Огромна изненада в Бундеслигата! Хофе сгази Байерн (видео)

Европейският клубен шампион Байерн Мюнхен бе разбит с 1:4 при гостуването си на Хофенхайм в среща от втория кръг на Бундеслигата. Първо Ермин Бичакчич беше точен в 16-ата минута, а в 24-ата Мунас Дабур реализира за 2:0. В 36-ата Йошуа Кимих намали изоставането на баварците. В 77-ата обаче Крамарич реализира за 3:1, а в 90-та минута отново Крамарич се разписа, този път от бялата точка и така оформи крайния резултат.

 


Байерн натисна още в началото, но не успя да постави домакините под напрежение. Играчите в сини екипи се справяха добре с опитите за атаки, като в същото време залагаха на висока преса.
В 16-ата Хофе дори поведе в резултата, когато след корнер централният бранител Ермин Бичакчич засече с глава, а Алфонсо Дейвис направи неуспешен опит да спря отиващата в мрежата топка - 1:0.


Футболистите на Ханзи Флик не се съвзеха бързо и в 24-ата минута допуснаха второ попадение. Бенжамен Павар неволно насочи кълбото към Мунас Дабур, който излезе сам срещу Мануел Нойер и технично го прехвърли за 2:0.

 

Шокът в редиците на баварците беше толкова голям, че в последвалите няколко минути домакините пропуснаха още две чисти положения чрез Кристоф Баумгартнер и Крамарич.

Едва в 35-ата минута Байерн стигна до опасност пред вратата на Оливер Бауман, но ударът на Льорой Сане с глава излезе в аут.

Минута по-късно обаче Кимих отново показа колко е опасен при далечните шутово, пращайки кълбото неспясяемо зад гърба на стража на Хофе.


Двубоят продължи да бъде двуостър с постоянни атаки пред двете врати. В добавеното време на първата част Нойер имаше шанс след удар на Крамарич, който се отби в напречната греда.


Второто полувреме също започна лошо за Байерн с две грешки в отбрана, от които обаче играчите от Зинсхайм не се възползваха. При втория случай - в 51-вата минута - Крамарич пропусна сам срещу Нойер.


В 57-ата в игра се появи Леаандовски, заменяйки неубедителния Зиркзее. Секунди преди това обаче юношата също удари греда.

Мюнхенци натиснаха противника и в 62-ата Сане се размина с изравнителния гол. И все пак футболистите на Себастиан Хьонес не се прибраха сляпо в защита и продължаваха да държат гостите под напрежение.


В 74-ата Нойер спаси сигурен гол след удар на Роберт Сков, оставяйки тима си в срещата.


Три минути по-късно обаче капитанът нямаше какво да стори, след като Крамарич насочи топката в долния му десен ъгъл за 3:1.


Дълбоко в добавеното време Мануел Нойер фаулира откъсващият се Бебу и главният съдия Бенямин Бранд посочи бялата точка. Андрей Крамарич застана зад топката и с мощен удар в горния десен ъгъл оформи крайният резултат.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация