Роналдо спаси Юве от поражение в Рим в дерби с 4 гола, две дузпи и червен картон (видео)

23:46
Роналдо спаси Юве от поражение в Рим в дерби с 4 гола, две дузпи и червен картон (видео)

Рома и Ювентус завършиха наравно 2:2 на стадион "Олмпико" в дербито от втория кръг на Серия А.  Жордан Верету (31, 45+1') и Кристиано Роналдо (44', 69') отбелязаха по две попадения, първите от които бяха от дузпа.


В 12-ата минута Мхитарян финтира Леонардо Бонучи и излезе сам срещу Войчех Шчесни, който обаче спаси удара му. В следващите минути Ювентус владееше топката, а неговият съперник разчиташе на контраатаки. В 31-ата минута съдията посочи бялата точка за игра с високо вдигната ръка на Адриен Рабио при удар на Верету. 

 

Именно французинът се зае с изпълнението на дузпата и неговият шут се оказа прекалено силен за Шчесни, който успя само да докосне топката преди тя да се оплете в мрежата му. Веднага след това Ювентус създаде първото си опасно редовно положение, след като Роналдо центрира, а Джанлука Манчини и Аарън Рамзи скочиха за топката до вратата, като в крайна сметка Рамзи не успа да нанесе добър удар.


В 44-ата минута "бианконерите" също получиха дузпа, и то отново за явна игра с ръка, след като Лоренцо Пелегрини по този начин спря дрибъла на Роналдо. Така португалецът реализира наказателния удар, с което изравни резултата, но не задълго. Само две минути по-късно домакините организираха скоростна контраатака, при която имаха числено превъзходство. Мхитарян намери откъсналия се Верету, който прати топката покрай Шчесни за втория си гол в мача.


В 51-ата минута Педро Родригес пробва техничен удар от фаул, който беше избит от Шчесни. В 56-ата Джеко пропусна отличен шанс да увеличи преднината на Рома, след като получи топката на много добра позиция, но необезпокояван нацели страничната греда. 


В 62-ата минута положението за Юве се стъжни още повече, след като Рабио получи втори жълт картон за влизане в краката на Мхитарян и така той беше изгонен от игра, с което халфът ще пропусне и дербито с Наполи. В 69-ата обаче Роналдо за втори път в мача изравни за своя тим. Тогава той се извиси и засече центриране на Данило.

РОМА - ЮВЕНТУС 2:2

1:0 Верету (31' - дузпа)
1:1 Роналдо (44' - дузпа)
2:1 Верету (45+1')
2:2 Роналдо (69)


Рома: Миранте, Манчини, Ибанес, Кумбула, Сантон, Верету, Пелегрини, Спинацола, Мхитарян, Педро, Джеко


Ювентус: Шчесни, Данило, Бонучи, Киелини, Кулушевски, Маккени, Рабио, Куадрадо, Рамзи, Мората, Роналдо

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация