Барса с летящ старт, Фати блесна в домакинството на Виляреал (видео)

23:52
Барса с летящ старт, Фати блесна в домакинството на Виляреал (видео)

Барселона разгроми Виляреал с 4:0 на "Камп Ноу" в среща от третия кръг на Примера дивисион. Ансу Фати се разписа на два пъти - в 15-ата и в 19-ата минута. В 35-ата Лионел Меси покачи на 3:0 от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Фати. В 45-ата защитникът на "жълтата подводница" Пау Торес си заби автогол.


Първата възможност се откри пред домакините в 4-ата минута, когато Ансу Фати овладя топката и имаше няколко свои съотборници в близост, но сгреши в дрибъла и загуби топката.


В 15-ата обаче 17-годишният национал на Испания се реваншира с прецизно изпълнение под гредата, което беше неспасяемо за Серхио Асенсио - 1:0. Подаването дойде от Жорди Алба след типично за него включване по лявото крило.


В 19-ата минута каталунците "разсекоха" съперника с два паса, за да може Фати да се озове сам срещу вратаря и да го преодолее отново - 2:0. Този път головият пас беше дело на Коутиньо.


Малко след това Лео Меси и Алба стреляха опасно, но Асенхо отрази.


"Блаугранас" продължиха да играят с лекота и в 35-ата минута Лионел Меси увеличи аванса на 3:0 от наказателен удар. Той беше отсъден за нарушение на Марио Гаспар срещу Фати.

 

В 40-ата Коутиньо засече от въздуха, но ударът отиде право у Асенхо, който изби.


След почивката темпото рязко спадна, тъй като играчите на Роналд Куман вече бяха решили всичко. Нямаше обаче и особено желание за доказване от страна на тези на Виляреал. Все пак те създадоха няколко положения.


В 66-ата Меси напомни за себе си с кинжален шут под гердата, който обаче беше спасен.


До края на двубоя остана време за дебютни минути с екипа на Барса на Педри, Пянич и Франсиско Тринкао.


В 86-ата Меси пак реши да се позабавлява със съперника, минавайки покрай няколко футболисти в жълто и стреляйки опасно. Но и този път стражът на Виляреал спаси.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация