Ливърпул обърна Арсенал, ново попълнение дебютира с гол (видео)

23:55
Ливърпул обърна Арсенал, ново попълнение дебютира с гол (видео)

Ливърпул победи Арсенал с 3:1 на "Анфийлд" в дербито от третия кръг на английската Висша лгига. 


Ливърпул наложи тотален контрол върху случващото се на терена от самото начало. Мърсисайдци почти не даваха топката на съперника и търсеха пролуки в защитата на гостите. Постепенно те започнаха да създават положения пред вратата на Лено.


Удар на Ван Дайк с глава бе изчистен от Давид Луис, а в 15-ата минута Мане пропусна да открие резултата. Александър-Арнолд го намери отлично в наказателното поле. Нападателят стреля, но право във вратаря на лондончани и той успя да отрази.


Въпреки доминацията на Ливърпул, “артилеристите” поведоха в 25-ата минута с известна доза късмет. Гостите отлично изнесоха топката и организираха бърза атака. Топката стигна до Мейтланд-Найлс и той центрира, но кълбото отиде право в Анди Робъртсън. Защитникът обаче сбърка фатално в опита си да изчисти и прати топката на крака на Лазазет. Французинът също не успя да нанесе точен удар, но това му помогна, тъй като заблуди Алисон и го прехвърли.

 

Отговорът на шампиона на Англия би мигновен и 147 секунди по-късно резултатът бе изравнен. Мохамед Салах навлезе в наказателното поле, като преодоля Тиърни и стреля. Лено се намеси, но топката стигна до Мане пред опразнената врата и той отбеляза третия си гол от началото на сезона.


Попадението на Арсенал сякаш изостри играта, тъй като атаките на домакините станаха още по-опасни. Отборът на Юрген Клоп стигна до пълен обрат в 34-ата минута, а Робъртсън се реваншира за грешката си. След центриране на Александър-Арнолд топката стигна до колегата му и той технично я вдигна над Лено за 2:1.


До почивката Александър-Арнолд стреля над вратата от добра позиция, а в началото на второто полувреме Мане пробва удар, но и в този случай топката не намери вратата. Ливърпул продължи да има сериозно предимство, като изчакваше момента, за да нанесе нов удар, който до голяма степен да реши мача.


Арсенал не само, че нямаше възможности да прави нещо в предни позиции, но и рядко играеше с топката. Преднината на домакините обаче бе само един гол. В 59-ата минута Лаказет получи фантастична възможност да изравни. Французинът бе изведен сам срещу Алисон, но действа бавно и неуверено. Той опита да прехвърли вратаря, но доста неумело и бразилецът без особени проблеми хвана топката. Оказа се, че страничният съдия е вдигнал флага за засада.


Няколко минути по-късно Лаказет бе в чиста позиция и отново трябваше само да преодолее Алисон. Вратарят излезе и успя да отрази удара. Отговорът на Ливърпул бе блестяща комбинация, която завърши с удар на Мане покрай вратата.


Две минути преди края новото попълнение Диого Жота, който се бе появил на терена като резерва, сложи точка на спора. Португалецът матира Лено с плътен удар от границата на пеналта.


ЛИВЪРПУЛ - АРСЕНАЛ 3:1


0:1 - Лаказет (25)
1:1 - Мане (28)
2:1 - Робъртсън (34)
3:1 - Жота (88)


ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Гомес, Робъртсън, Фабиньо, Кейта, Вайналдум, Фирмино, Мане, Салах


АРСЕНАЛ: Лено, Белерин, Луис, Холдинг, Тиърни, Мейтланд-Найлс, Джака, Елнени, Вилиан, Обамеянг, Лаказет

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация