Чехкиня е следващата съперничка на Пиронкова

23:05
Чехкиня е следващата съперничка на Пиронкова

Чешката тенисистка Барбора Крейчикова ще бъде съперничка на Цветана Пиронкова в третия кръг на “Ролан Гарос”. 24-годишната Крейчикова надви в двубой от втория кръг далеч по-опитната си сънародничка Барбора Стрицова с 6:4, 3:6, 6:3 след 2 часа и 42 минути игра.

Поставената под №32 Стрицова вероятно бе в ролята на фаворитка за победата срещу сънародничката си, но 114-ата в ранглистата на WTA Крейчикова спечели битката на Корт №12 и си осигури среща с Пиронкова.

Докато Стрицова е доста по-позната съперничка за Цвети, пловдивчанката досега никога не се е изправяла срещу Крейчикова. 177-сантиметровата чехкиня в кариерата си досега не е влизала в Топ 100, като върховото й класиране е 112-о място. Тя няма титли на сингъл на ниво WTA, но има 6 такива на двойки. Трябва да се отбележи, че тази година тя за първи път преодолява първия кръг на “Ролан Гарос” на сингъл. Чехкинята определено може да бъде считана за специалистка на двойки, тъй като през 2018 триумфира при дуетите и в Париж, и на “Уимбълдън”.

Все пак, трябва да се отбележи, че Крейчикова неотдавна измъчи и самата Симона Халеп на турнира на клей Prague Open, като румънката спечели трудно с 3:6, 7:5, 6:2.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация